Quantcast
S&P: Άμεσος ο αντίκτυπος των αμερικανικών κυρώσεων στην πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας - enikonomia.gr
share

S&P: Άμεσος ο αντίκτυπος των αμερικανικών κυρώσεων στην πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας

δημοσιεύτηκε:

Ο νέος γύρος αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας «δεν έχει άμεσες επιπτώσεις» για την αξιολόγηση του αξιόχρεου της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P Global Ratings.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε απρόθυμα χθες τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, μια κίνηση που η Μόσχα δήλωσε πως ισοδυναμεί με εμπορικό πόλεμο σε πλήρη κλίμακα και σημαίνει το τέλος των ελπίδων για καλύτερες σχέσεις με την κυβέρνηση Τραμπ.

Οι κυρώσεις θα επηρεάσουν μια σειρά από ρωσικές βιομηχανίες και ίσως πλήξουν περαιτέρω τη ρωσική οικονομία, που έχει ήδη αποδυναμωθεί από τη μείωση των τιμών του πετρελαίου καθώς και τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις που της επιβλήθηκαν το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

«Οι προοπτικές μας για τη Ρωσία παραμένουν αμετάβλητες», δήλωσε ο S&P, προσθέτοντας ότι αναμένει η οικονομία να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης φέτος χάρη στις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και αερίου.

«Επί του παρόντος, δεν είναι σαφές εάν ο νέος αμερικανικός νόμος για τις κυρώσεις θα πλήξει περαιτέρω αυτό που τώρα θεωρούμε μέτριες μεσοπρόθεσμες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης για τη Ρωσία, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που ο νόμος αυτός θα εφαρμοστεί», σύμφωνα με τον S&P.

Ο S&P, που αναμένεται να επαναξιολογήσει το αξιόχρεο της Ρωσίας στις 15 Σεπτεμβρίου, δήλωσε στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι οι προοπτικές για την πιστοληπτική αξιολόγηση σκιάστηκαν από την πιθανότητα νέων κυρώσεων. Ο S&P αξιολογεί την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας με BB+, αναθεωρώντας τις προοπτικές σε θετικές από σταθερές τον Μάρτιο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.