Quantcast
Η «Ημέρα Μπαράκ Ομπάμα» είναι η νέα αργία στο Ιλινόι - enikonomia.gr
share

Η «Ημέρα Μπαράκ Ομπάμα» είναι η νέα αργία στο Ιλινόι

δημοσιεύτηκε:

Επίσημη ημέρα εορτασμού των γενεθλίων του έχει πλέον ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Οι κάτοικοι του Ιλινόι, της πολιτείας από όπου ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα, θέσπισαν την 4η Αυγούστου ως «Ημέρα Μπαράκ Ομπάμα», θέλοντας έτσι να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως Πρόεδρο για όλα όσα προσέφερε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του.

Παρόλα αυτά, η 4η Αυγούστου δεν είναι ακόμη επισήμως ημέρα αργίας. Θα έλεγε κανείς πως βρίσκεαι σε καθεστώς … ημι-αργίας. Ο κυβερνήτης του Ιλινόι, Μπρους Ράουνερ, υπέγραψε τη σχετική απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το 2018, προς τιμή του 44ου Προέδρου των ΗΠΑ. Ωστόσο, εν μέσω ανησυχιών για το γεγονός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται μία ακόμη ημέρα και δεν θα εργάζονται, απερρίφθη από τη γερουσία του Ιλινόι η απόφαση να αποτελέσουν τα γενέθλια του Ομπάμα επίσημη αργία.

Με τη δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ να κατρακυλά, οι Αμερικανοί φαίνεται πως νοσταλγούν τον τέως Πρόεδρό τους. Ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να γεννήθηκε στη Χαβάη, όμως άρχισε την πολιτική του σταδιοδρομία από το Ιλινόι το 2004 ως Γερουσιαστής.

Πηγή: Marketwatch


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.