Quantcast
Φέρχοφσταατ: Φαντασίωση οι βρετανικές προτάσεις για προσωρινή τελωνειακή ένωση - enikonomia.gr
share

Φέρχοφσταατ: Φαντασίωση οι βρετανικές προτάσεις για προσωρινή τελωνειακή ένωση

δημοσιεύτηκε:

Οι προτάσεις της Βρετανίας για τη μελλοντική τελωνειακή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι φαντασίωση, δήλωσε ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φέρχοφστατ απαντώντας στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού αρμόδιου για την έξοδο της χώρας από την Ένωση Ντέιβιντ Ντέιβις.

Ο Βρετανός υπουργός έκανε γνωστό ότι το Λονδίνο επιδιώκει προσωρινή τελωνειακή ένωση με την ΕΕ μετά το Brexit , η οποία θα επιτρέψει τις πιο ελεύθερες δυνατές εμπορικές συναλλαγές , αλλά και το δικαίωμα να διαπραγματευθεί άλλες διμερείς εμπορικές συμφωνίες.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιμένει στην πρόθεσή της οι διαπραγματεύσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου να στραφούν σύντομα στη διαμόρφωση της μελλοντικής σχέσης της χώρας με την Ένωση.

Οι Βρυξέλλες απαντούν ότι πρώτα θα διευθετηθούν όλα τα θέματα του διαζυγίου, ανάμεσά τους το καθεστώς των Ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία, οι οικονομικές υποχρεώσεις του Λονδίνου προς την Ένωση, και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη διαμόρφωση της μελλοντικής σχέσης ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου.

«Το να είναι κανείς μέσα και έξω από την Τελωνειακή Ένωση και τα “αόρατα σύνορα” είναι φαντασίωση. Πρώτα πρέπει να εξασφαλισθούν τα δικαιώματα των πολιτών και η οικονομική διευθέτηση», έγραψε στο Twitter σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γκι Φέρχοφστατ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.