Quantcast
Καμπράλ: H Πορτογαλία παραμένει χώρα ανοικτή στις ξένες επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Καμπράλ: H Πορτογαλία παραμένει χώρα ανοικτή στις ξένες επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Στην οικονομική κρίση και στη σημερινή πορεία της χώρας του, αναφέρεται σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore o Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μανουέλ Καλντέιρα Καμπράλ.

«H Πορτογαλία παραμένει χώρα ανοικτή στις ξένες επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων και των κινεζικών», δηλώνει ο Καμπράλ. Προσθέτει, δε, ότι η θέση της Πορτογαλίας δεν πρόκειται να αλλάξει και ζητά από την Ευρώπη να ακολουθήσει το παράδειγμα αυτό, προσελκύοντας ξένες επενδύσεις. Σε ό,τι αφορά, ιδιαίτερα, τις κινεζικές επενδύσεις, εξηγεί ότι αξιοποίησαν το γνώρισμα των Πορτογάλων να εργάζονται «σε διαφορετικές και ετερογενείς πραγματικότητες». «Δεν ήρθαν εδώ για να κλέψουν τις τεχνολογίες μας», προσθέτει.

Ο Μανουέλ Καλντέιρα Καμπράλ αναφέρει ότι η χώρα του, στην πορεία εξόδου από την κρίση, επέμεινε σε ένα αναπτυξιακό μοντέλο με γνώμονα την κοινωνική ένταξη, έστω και δεν υπήρχε πάντα συμφωνία με όλα όσα ζητούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός Οικονομικών της Λισαβόνας υπογραμμίζει, τέλος, ότι η χώρα του έδειξε πως ήταν δυνατή μια πολιτική εναλλακτική σε εκείνη της αυστηρής λιτότητας που υποδείκνυαν ισχυροί κύκλοι στην Ευρώπη. Και ότι η πολιτική εκείνη την οποία κατάφερε να εφαρμόσει βασίσθηκε, κυρίως, στην αύξηση των επενδύσεων, με μεγαλύτερη ανάπτυξη και αποκατάσταση μέρους της εισοδηματικής απώλειας που υπέστησαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.