Quantcast
Γερμανία: Ευρύ προβάδισμα στη Μέρκελ δίνει νέα δημοσκόπηση - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Ευρύ προβάδισμα στη Μέρκελ δίνει νέα δημοσκόπηση

δημοσιεύτηκε:

Οι Xριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) χάνουν για πρώτη φορά τους τελευταίους δύο μήνες 1% χωρίς όμως να αυξάνεται το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid, την οποία διεξήγαγε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild στο διάστημα μεταξύ 17 και 23 Αυγούστου με το ερώτημα «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εάν γίνονταν αυτήν την Κυριακή οι εκλογές;».

Τέσσερις βδομάδες πριν τις τις εθνικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου το 38% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) , δηλαδή 1% λιγότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) το 23% (επίσης -1%).

Απώλειες 1% καταγράφουν και οι Πράσινοι (Die Gruenen), αφού σήμερα θα τους ψήφιζε το 7% (έναντι 8%)

Από τα υπόλοιπα κόμματα μόνο το Φιλελεύθερο (FDP) και η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), αυξάνουν τα ποσοστά τους κατά μιά μονάδα. Ετσι το FDP θα το ψήφιζε σήμερα το 9% των ερωτηθέντων (αντί του 8% της προηγούμενης δημοσκόπησης) και το AfD to 8% (αντί 7%)

Σταθερό παραμένει το ποσοστό του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), το οποίο θα ψήφιζε το 9% των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων καταλαμβάνουν το Φιλελεύθερο κόμμα FDP και η Αριστερά (Die Linke) με 9% και ακολουθούν το AfD με 8%, ενώ οι Πράσινοι καταλαμβάνυν την τελευταία θέση από τα μεγάλα κόμματα με 7%.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.