Quantcast
Κίνα: Αύξηση σημείωσαν τα δημόσια έσοδα αλλά και οι δαπάνες στο 8μηνο - enikonomia.gr
share

Κίνα: Αύξηση σημείωσαν τα δημόσια έσοδα αλλά και οι δαπάνες στο 8μηνο

δημοσιεύτηκε:

Τα δημόσια έσοδα της Κίνας αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό τον Αύγουστο, λόγω της μεγάλης μείωσης των μη φορολογικών εσόδων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 7,2% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 1,07 τρισ. γιουάν (περίπου 165 δισ. δολάρια) έναντι αύξησης 11,1% τον Ιούλιο. Λόγω της υψηλής βάσης σύγκρισης τον Αύγουστο του 2016, τα μη φορολογικά έσοδα μειώθηκαν 22,5% στα 174,5 δισ. γιουάν.

Ωστόσο, τα φορολογικά έσοδα εκτινάχθηκαν 16% στα 890,7 δισ. γιουάν, σημειώνοντας υψηλότερο ρυθμό από το πρώτο εξάμηνο και τον Ιούλιο. Η ισχυρή αύξηση των φορολογικών εσόδων «οφείλεται κυρίως σε παράγοντες, όπως η σταθεροποίηση της οικονομίας και η αύξηση των τιμών», ανέφερε το υπουργείο.

Τα έσοδα από τον ΦΠΑ, που αντιστοιχούν σε πάνω από το 30% των δημόσιων εσόδων, εκτινάχθηκαν 19,3%, ενώ και τα έσοδα από τη φορολογία επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων σημείωσαν ισχυρή αύξηση.

Στο 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου, τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν 9,8% στα 12,14 τρισ. γιουάν. Οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν 2,9% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 1,46 τρισ. γιουάν τον Αύγουστο έναντι αύξησης 5,4% τον Ιούλιο και 13,1% στο πρώτο οκτάμηνο του έτους, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η Κίνα δεσμεύθηκε σε μία πιο ενεργή και αποτελεσματική δημοσιονομική πολιτική το 2017 για να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη, με τον στόχο για το δημοσιονομικό έλλειμμα να έχει τεθεί στο 3% του ΑΕΠ ή 2,38 τρισ. γιουάν για φέτος, αυξημένο κατά 200 δισ. γιουάν σε σχέση με το 2016.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.