Quantcast
La Repubblica: Σε «πειρασμό» η Μέρκελ να αντικαταστήσει τον Σόιμπλε - enikonomia.gr
share

La Repubblica: Σε «πειρασμό» η Μέρκελ να αντικαταστήσει τον Σόιμπλε

δημοσιεύτηκε:

Σύμφωνα με ανάλυση της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, η καγκελάριος ‘Αγκελα Μέρκελ έχει μπει «σε πειρασμό» να αντικαταστήσει μετεκλογικά τον νυν υπουργό Οικονομικών της, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι την συγκεκριμένη θέση- κλειδί φέρονται να θέλουν να εξασφαλίσουν τόσο οι σοσιαλδημοκράτες, όσο και οι φιλελεύθεροι, σε περίπτωση που πάρουν μέρος σε νέο κυβερνητικό συνασπισμό. Αλλά ο απευθείας ενδιαφερόμενος, αναφέρεται στην εν λόγω ανάλυση, δεν δείχνει να ικανοποιείται με ενδεχόμενη μελλοντική εκλογή του στην προεδρία του γερμανικού κοινοβουλίου. Η ανταποκρίτρια της La Repubblica από το Βερολίνο Τόνια Μαστρομπουόνι γράφει, επίσης, ότι οι πιο σημαντικές εντάσεις ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την καγκελαρία είχαν ως αντικείμενο την Ελλάδα. «Το ‘γεράκι’ της ελληνικής κρίσης, που θεωρείται από όλους ο εμπνευστής της λιτότητας, κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του 2015 την φοβερή πρόταση πενταετούς αποκλεισμού της Ελλάδας από το ευρώ», υπενθυμίζει η εφημερίδα της Ρώμης.

Και αναφερόμενη, πάντα, στην στάση του γερμανού υπουργού οικονομικών απέναντι την χώρα μας, προσθέτει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως:

«Όπως σημείωσε πρόσφατα η εφημερίδα FΑΖ, η διαφορά ανάμεσα στον Σόιμπλε και στην καγκελάριο είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών έβλεπε την Ελλάδα ως μολυσμένο άκρο το οποίο κινδύνευε να προκαλέσει τον θάνατο ης ευρωζώνης. Η ‘Αγκελα Μέρκελ, όμως, φοβήθηκε ότι θα μπορούσε να προκληθεί “ντόμινο”. Στην συγκεκριμένη, μοιραία σύνοδο κορυφής της Ένωσης, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ματέο Ρέντσι έπεισαν την καγκελάριο να παραμείνει η Ελλάδα. Ευτυχώς»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.