Quantcast
Νέα δημοσκόπηση πριν τις γερμανικές εκλογές: Δείτε τη διαφορά Μέρκελ- Σουλτς - enikonomia.gr
share

Νέα δημοσκόπηση πριν τις γερμανικές εκλογές: Δείτε τη διαφορά Μέρκελ- Σουλτς

δημοσιεύτηκε:

Λίγο πριν από τις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής στη Γερμανία, η Χριστιανική Ένωση (CDU/ CSU) της Άγκελα Μέρκελ εξακολουθεί να προηγείται σταθερά έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, το CDU διατηρεί προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων. Συντριπτική είναι η υπεροχή της Μέρκελ και στο υποθετικό ερώτημα της απευθείας εκλογής Καγκελαρίου, καθώς προηγείται 24 μονάδες του Μάρτιν Σουλτς. 

Στο μεταξύ συνεχίζεται η μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ των τεσσάρων μικρότερων κομμάτων. Η Χριστιανική Ένωση σύμφωνα με τη δημοσκόπηση κατέγραψε απώλεια μίας μονάδας υποχωρώντας στο 37%, με το SPD να παραμένει σταθερό στο 23%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Αριστερά (Die Linke), η οποία κερδίζει μία μονάδα και φτάνει στο 10%, ενώ ακολουθούν η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) που μένει σταθερή στο 9% και οι Πράσινοι με το FDP που παραμένουν στο 8%.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα των υποψηφίων για την Καγκελαρία, η ‘Αγκελα Μέρκελ λαμβάνει το 48% της προτίμησης, ενώ ο αντίπαλός της, Μάρτιν Σουλτς, μόλις 22%. «Κανέναν από τους δύο» απαντά το 30% των ερωτηθέντων.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.