Quantcast
ΗΠΑ: Αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 700 δισ. δολάρια - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 700 δισ. δολάρια

δημοσιεύτηκε:

Το «πράσινο φως» έδωσε η αμερικανική Γερουσία σε νομοσχέδιο για την άμυνα που προβλέπει την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 700 δισεκατομμύρια δολάρια. Η απόφαση αυτή αναμένεται να ικανοποιήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εκφράζει με κάθε ευκαιρία την επιθυμία του να αποκτήσει η χώρα μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο στρατό.



Η επόμενη σκληρή μάχη θα δοθεί αργότερα εντός του 2017 στο Κογκρέσο, όπου η αμερικανική κυβέρνηση θα κληθεί να δικαιολογήσει την αύξηση των δαπανών.




Τέλος στις πωλήσεις όπλων στους σωματοφύλακες του Ερντογάν

Όπως ανακοίνωσαν δύο Αμερικανοί γερουσιαστές, ο Πάτρικ Λίχι και ο Κρις Βαν Χόλεν, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τις πωλήσεις όπλων στην υπηρεσία προστασίας του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Λίγους μήνες πριν, μέλη της σωματοφυλακής του Τούρκου «σουλτάνου» είχαν χτυπήσει διαδηλωτές τον Μάιο στην Ουάσινγκτον, προκαλώντας έντοντες αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Έτσι, η Ουάσινγκτον αποφάσισε μέσω νομοσχεδίου να εμποδίσει την πώληση όπλων αξίας 1,2 εκατ. δολαρίων από μια εταιρεία με έδρα το Νιού Χάμσιρ, τη Sig Sauer, στην υπηρεσία φύλαξης του προέδρου της Τουρκίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.