http://www.enikonomia.gr/international/166785,der-spiegel-merkel-i-mitera-tou-akrodexiou-afd.html http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/125_166785_0b5c36a73e-ac9d9ab674a69334.jpg Λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στη Γερμανία, το περιοδικό «Der Spiegel» φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του σελίδα 9/19/2017 1:20:51 PM

Der Spiegel: Μέρκελ, η «μητέρα» του ακροδεξιού Afd

Der Spiegel: Μέρκελ, η «μητέρα» του ακροδεξιού Afd

Λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στη Γερμανία, το περιοδικό «Der Spiegel» φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του σελίδα δημοσίευμα με τίτλο «Μέρκελ, η μητέρα του Afd», το οποίο φέρει την υπογραφή του Γιάκομπ Αουγκστάιν, αρθρογράφου και γιου του ιδρυτή του γερμανικού περιοδικού. Ο Γερμανός συντάκτης κατηγορεί τη Γερμανίδα Καγκελάριο για την άνοδο του ακροδεξιού λαΪκιστικού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD) σημειώνοντας: «η Άνγκελα Μέρκελ αξίζει να καταψηφιστεί. Φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι θα μπουν στην γερμανική Βουλή οι ναζί. Ανεξάρτητα όμως από το σε ποιον θα δώσει κανείς την ψήφο του, η Μέρκελ θα παραμείνει καγκελάριος. Έχει νόημα να πάμε να ψηφίσουμε;».

«Εάν κάποια μέρα γίνει απολογισμός για την καγκελάριο και τη θητεία της, ένα πράγμα θα καταγραφεί στα μείον της : H Άνγκελα Μέρκελ είναι η μητέρα του AfD. Αυτή έκανε σκοπιά όταν ήρθαν οι ναζί στο Κοινοβούλιο. Και μόνο γι' αυτό θα άξιζε να καταψηφιστεί», υπογραμμίζει ο Αουγκστάιν και συμπληρώνει:

«Ναζί. Σκληρή λέξη, μήπως όμως και με αυτήν υποβαθμίζονται οι πράξεις των δολοφόνων των Εβραίων και εκείνων οι οποίοι ξεκίνησαν τον πόλεμο του τρίτου Ράιχ; Όxι, διότι ο πολιτικός του AfD Γενς Μάιερ φοβάται την «δημιουργία λαών μιγάδων» και θέλει να λήξει η (μεταπολεμική) «κουλτούρα της ευθύνης» (στην Γερμανία). Ο συναγωνιστής του Βίλχελμ φον Γκότεμπεργκ επικαλέστηκε, επικροτώντας την, τη φράση ενός Ιταλού νεοφασίστα ότι «σε ολοένα και περισσσότερες χώρες η εβραϊκή αλήθεια για το Ολοκαύτωμα τίθεται υπό νομική προστασία» . Επίσης, κυκλοφόρησαν ήδη ευρέως οι δηλώσεις του Αλεξάντερ Γκάουλαντ, του επικεφαλής υποψηφίου του AfD, να «πεταχτεί» στην Ανατολία μια γερμανοτουρκάλα πολιτικός» και ότι έχουμε το δικαίωμα «να είμαστε υπερήφανοι για τις επιδόσεις των Γερμανών στρατιωτών στους δύο παγκόσμιους πολέμους». Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε δίκιο όταν πρόσφατα είπε ότι στο εγγύς μέλλον «θα βρίσκονται στο βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου για πρώτη φορά μετά το 1945 αληθινοί ναζί».





«Τώρα που η συγκομιδή έχει ξεκινήσει, καλό είναι να θυμηθούμε όλους εκείνους οι οποίοι λίπαναν τα περασμένα χρόνια εντατικά το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε η κόπρος των ακροδεξιών ναζί», επισημαίνει ο Γερμανός αρθρογράφος και καταλήγει:

«Oι πολιτικοί του ΑfD απλώς πέταξαν τις μάσκες πίσω από τις οποίες κρύβονται ορισμένοι ευυπόληπτοι πολίτες. Όμως τον έλεγχο όταν η χώρα διολίσθαινε προς τα δεξιά τον είχε η Άνγκελα Μέρκελ. Η αποκτήνωση των αστών, η εργασιακή ανασφάλεια των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, η απογοήτευση πολλών Γερμανών σε ό,τι αφορά στην δικαιοσύνη και την ισότητα των ευκαιριών, όλα αυτά έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της καγκελαρίας Μέρκελ. Και όλα αυτά αποτέλεσαν το λίκνο τoυ AfD. Η Μέρκελ είναι η μητέρα του τέρατος. Έχει ευθύνη για τις σημαντικότερες και καταστρεπτικότερες κοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων 25 ετών. Εν τούτοις, η Μέρκελ δεν θα καταψηφιστεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Ο καθένας ο οποίος θέλει να στείλει ένα μήνυμα στην Μέρκελ βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα ποιον να ψηφίσει. Ή να μην πάει καν να ψηφίσει; Διότι είτε ψηφίσει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), είτε τους Πράσινους (Die Gruenen), είτε το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP), όλοι προσβλέπουν στην Μέρκελ. Επομένως δεν είναι προς ψόγον εάν κάποιος μείνει στο σπίτι του, αφού δεν είναι δείγμα πολιτικής ωριμότητας να ψηφίζει κανείς το μη χείρον, αλλά παραίτησης».

Το εξώφυλλο του περιοδικού «Der Spiegel» γι αυτή την εβδομάδα είναι, ασφαλώς, αφιερωμένο στις εκλογές της Κυριακής. «Έξυπνες επιλογές: Ένα εγχειρίδιο χρήσης» είναι ο τίτλος του εξώφυλλου, στο οποίο φιλοξενούνται οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, μεταξύ των οποίων θα κληθούν να αποφασίσουν οι πολίτες της Γερμανίας.

Δείτε το εξώφυλλο:





Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ