Quantcast
Ισπανία: Στην έδρα του Υπουργείου Οικονομικών της Καταλωνίας μπήκε η εθνοφυλακή - enikonomia.gr
share

Ισπανία: Στην έδρα του Υπουργείου Οικονομικών της Καταλωνίας μπήκε η εθνοφυλακή

δημοσιεύτηκε:

Στην έδρα του τοπικού συμβουλίου (υπουργείου) Οικονομικών της Καταλωνίας εισήλθε η ισπανική εθνοφυλακή. Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι εξαντλεί κάθε νομικό και πολιτικό μέσο που έχει στη διάθεσή της προκειμένου να εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας, Κριστόβαλ Μοντόρο, είχε διακοινώσει επισήμως στην καταλανική κυβέρνηση την εφαρμογή του Νόμου για τη Δημοσιονομική Σταθερότητα, που περιλαμβάνει την εκχώρηση του ελέγχου των δημοσίων οικονομικών της βορειοανατολικής αυτόνομης περιοχής στην κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης.



Όπως έγινε γνωστό, άνδρες της ισπανικής Εθνοφυλακής έθεσαν υπό κράτηση σήμερα τον Γενικό Γραμματέα του συμβουλίου Οικονομίας Τζουζέπ Μαρία Τζοβέ Λιαδό, στενό συνεργάτη του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών της καταλανικής κυβέρνησης Οριόλ Τζουνκέρας, στα πλαίσια επιχείρησης σε αρκετές έδρες του τοπικού συμβουλίου οικονομικών.
Η απόφαση για έλεγχο των δαπανών της Καταλωνίας από την Μαδρίτη αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, και ο Μοντόρο θα κληθεί να εξηγήσει την αναγκαιότητα της κίνησης αυτής, που μολονότι δεν είναι τόσο ακραία όσο το επίφοβο προς επίκληση Άρθρο 155 του Συντάγματος, που αφαιρεί την αυτοδυναμία από τις επαρχίες, το αποτέλεσμα της ισχύος της προσομοιάζει σε αυτό.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.