Quantcast
Παραίτηση- «βόμβα» από το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν - enikonomia.gr
share

Παραίτηση- «βόμβα» από το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν

δημοσιεύτηκε:

Την αποχώρησή του από το ακροδεξιό κόμμα «Εθνικό Μέτωπο», του οποίου ηγείται η Μαρίν Λεπέν, ανακοίνωσε ο Φλοριάν Φιλιπό. Πρόκειται για το «δεξί χέρι» της Γαλλίδας πολιτικού, ο άνθρωπος που κατά την προεκλογική της εκστρατεία για τη γαλλική προεδρία είχε γίνει η σκιά της. Η αποχώρηση του Φιλιπό, ο οποίος ήταν ηγετικό στέλεχος του Εθνικού Μετώπου, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στη Γαλλία για το μέλλον της Λεπέν και του ίδιου του κόμματός της. Ο Φιλιπό θεωρείται στη Γαλλία ο «εγκέφαλος» πίσω από την απόφαση της Λεπέν να διώξει τον πατέρα της από το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε.

Ο Φιλιπό, που μέχρι πρότινος ήταν και αντιπρόεδρος του κόμματος, ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης μέσω της γαλλικής τηλεόρασης την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Αν και ήταν κάτι που ούτως ή άλλως υπήρχε ως ενδεχόμενο μετά την εκλογική ήττα της Λεπέν, πλέον οι συζητήσεις για τη διάσπαση της γαλλικής ακροδεξιάς έχουν πάρει φωτιά.

Μετά την ήττα της Λεπέν από τον Μακρόν, αφαιρέθηκα από τον Φιλιπό οι αρμοδιότητες που είχε ως υπεύθυνος για τη στρατηγική και την επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος. Μιλώντας στο France 2 την Πέμπτη δήλωσε: «Δεν μου αρέσει να με περιπαίζουν. Ναι, φυσικά παραιτούμαι από το Εθνικό Μέτωπο».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.