Quantcast
«Πακέτο» 15 δισ. για την τόνωση της οικονομίας σχεδιάζει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός - enikonomia.gr
share

«Πακέτο» 15 δισ. για την τόνωση της οικονομίας σχεδιάζει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

δημοσιεύτηκε:


Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, είναι έτοιμος να δώσει εντολής στους υπουργούς της κυβέρνησής του να καταρτίσουν ένα πακέτο χρηματοδότησης ύψους δύο τρισεκατομμυρίων γεν, δηλαδή περίπου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την τόνωση της ανάπτυξης στην ιαπωνική οικονομία. Σε αυτό το πακέτο θα συμπεριλαμβάνονται δαπάνες για την παιδεία και την μέριμνα των παιδιών, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα.

Ο Άμπε αναμένεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη χώρα, κάνοντας μία απόπειρα να αξιοποιήσει τόσο την άνοδο της δημοτικότητάς του, όσο και την αποδιοργάνωση της αντιπολίτευσης. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι, βέβεια, καταγγέλλουν πως ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας θέλει να αποσπάσει την προσοχή του εκλογικού σώματος από τα δύο σκάνδαλα διαφθοράς κι ευνοιοκρατίας που ταρακούνησαν την κυβέρνησή του εντός του έτους.


Νέος γύρος οικονομικού διαλόγου με τις ΗΠΑ

Στο μεταξύ, το Τόκιο είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, να προχωρήσει στη διεξαγωγή ενός δεύτερου γύρου οικονομικού διαλόγου με την Ουάσινγκτον.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται πως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και εκτελών χρέη Υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας, Τάρο Άσο, δεν θα λάβει μέρος στις διασκέψεις των υπουργών Οικονομικών της G20, αλλά και του ΔΝΤ από τις 12 Οκτωβρίου, καθώς αναμένεται η πραγματοποίηση γενικών εκλογών στην Ιαπωνία. Έτσι, ο δεύτερος γύρος του οικονομικού διαλόγου αναμένεται να λάβει χώρα στις 16 Οκτωβρίου.



Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος κύκλος του διμερούς οικονομικού διαλόγου, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Άσο και του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, τον περασμένο Απρίλιο.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.