Quantcast
Η αποκαλυπτική επιστολή του Σουλτς στα μέλη του SPD για τη βραδιά των εκλογών - enikonomia.gr
share

Η αποκαλυπτική επιστολή του Σουλτς στα μέλη του SPD για τη βραδιά των εκλογών

δημοσιεύτηκε:

Μια αποκαλυπτική επιστολή, στην οποία εκφράζει τις βαθύτερες σκέψεις του για τη βραδιά των εκλογών, απέστειλε στα 440.000 μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ο Μάρτιν Σουλτς.

Σε αυτήν ο επικεφαλής της SPD παραδέχεται πως σκέφτηκε μήπως θα ήταν καλύτερα να παραιτηθεί. 

«Έπειτα από αμέτρητες συζητήσεις κατέληξα στην πεποίθηση ότι θα ήθελα από κοινού με το κόμμα να φέρω την επειγόντως αναγκαία νέα αρχή», αναφέρει και σημειώνει ότι το SPD επανέλαβε παλιά λάθη, όπως το ότι δεν διερευνήθηκαν όσο θα έπρεπε τα αίτια της ήττας του 2005.

Τονίζει ακόμη ότι όπως και στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2009 και του 2013, το SPD επέλεξε έναν δρόμο που δεν του άφησε μεγάλα περιθώρια προετοιμασίας. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, με αυτή την αναφορά ο κ. Σουλτς ασκεί κριτική στον προκάτοχό του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος παραιτήθηκε μόλις τον Ιανουάριο, αφήνοντας στον πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πολύ λίγο χρόνο μέχρι τις εκλογές.

Ο Μάρτιν Σουλτς υπόσχεται στα μέλη του κόμματός του «διαρθρωτική, οργανωτική, ουσιαστική και στρατηγική νέα αρχή», την οποία θα προωθήσει μαζί με την νέα επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αντρέα Νάλες.

«Οι πικρές εμπειρίες των αδελφών κομμάτων μας στην Ευρώπη πρέπει να μας είναι απολύτως σαφείς: το θέμα τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν είναι τίποτα λιγότερο από την ίδια την ύπαρξη της γερμανικής, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας», καταλήγει ο Πρόεδρος του SPD.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.