Quantcast
Ο τουρισμός στη Βαρκελώνη είναι το πρώτο θύμα της αβεβαιότητας στην Ισπανία - enikonomia.gr
share

Ο τουρισμός στη Βαρκελώνη είναι το πρώτο θύμα της αβεβαιότητας στην Ισπανία

δημοσιεύτηκε:



Παρά το γεγονός πως η τουριστική κίνηση στη Βαρκελώνη ανέκαμψε τάχιστα μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Λα Ράμπλα, δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και μετά το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «El Pais», ξενοδόχοι, πράκτορες και ειδικοί στον τομέα του τουρισμού εκφράζουν ανησυχία για την πορεία των τουριστικών αφίξεων στη Βαρκελώνη, καθώς άπαντες δείχνουν να έχουν χάσει την αισιοδοξία τους.

Οι ακυρώσεις κρατήσεων, η μείωση της κατανάλωσης και η επιδείνωση της θέσης της Βαρκελώνης στον παγκόσμιο χάρτη των τουριστικών προτιμήσεων δυσχεραίνουν την κατάσταση και δημουργούν βαρύ κλίμα στη βορειοανατολική περιφέρεια της Ισπανίας.

Η ανησυχία όμως δεν έχει σχέση όμως με την προοπτική να συμβεί το χειρότερο για τον τουριστικό τομέα της πόλης. Γιατί ήδη υπάρχουν απτές ενδείξεις που προοικονομούν δυσοίωνες εξελίξεις: την περασμένη Κυριακή το κρουαζιερόπλοιο MeinSchiff3 του γερμανικού γραφείου Tui, που επρόκειτο να δέσει στη Βαρκελώνη, τελικά προτίμησε να την παρακάμψει και επισκέφθηκε απ’ ευθείας τη Βαλένθια. Την περασμένη Τρίτη, κατά την διάρκεια της γενικής απεργίας σε όλην την Καταλωνία, ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο της ίδιας εταιρείας προτίμησε να διανυκτερεύσει στη Βαλένθια και όχι στο λιμάνι της Βαρκελώνης, όπως προβλεπόταν. Το ίδιο πλοίο έχει προγραμματίσει νέα επίσκεψη στη Βαρκελώνη για τις 12 Οκτωβρίου και οι λιμενικές αρχές της πόλεις διαβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες ακυρώσεις.

Αυτό βέβαια, εάν δεν προκηρυχθούν νέες γενικές απεργίες, όπως είναι η παρούσα τάση, καθώς η 3η Νοεμβρίου μπορεί να επαναληφθεί εκ νέου. Το συνδικάτο Intersindical –CSC έχει προτείνει νέα γενική απεργία στην Καταλωνία σε μία ημερομηνία μεταξύ 10-16 Οκτωβρίου, καταθέτοντας το σχετικό αίτημα και στο τοπικό υπουργείο Εργασίας. Κομβική ημερομηνία για την απόφαση κήρυξης νέας απεργίας θα είναι η Δευτέρα και θα εξαρτηθεί από την αντίδραση της Μαδρίτης στην μονομερή ανακήρυξη στις 9 Οκτωβρίου της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας από την ολομέλεια του τοπικού Κοινοβουλίου. Τότε μπορεί να κηρυχθεί απεργία για την επόμενη Τρίτη, ή κάποια από τις επόμενες ημέρες.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.