Quantcast
Η Dove ζήτησε συγγνώμη και απέσυρε διαφήμισή της - enikonomia.gr
share

Η Dove ζήτησε συγγνώμη και απέσυρε διαφήμισή της

δημοσιεύτηκε:

Συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει η εταιρεία Dove μετά τον σάλο που προκλήθηκε από διαφήμισή της στο Facebook. Στην επίμαχη διαφημιστική καταχώρηση, παρουσιαζόταν μία μαύρη γυναίκα, η οποία στο τέλος της διαφήμισης … μετατρεπόταν σε λευκή!

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να κατηγορήσουν την εταιρεία για ρατσισμό και η Dove απέσυρε τη διαφημιστική ανάρτηση. Λίγο αργότερα, η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη, παραδεχόμενη πως χάθηκε το νόημα αυτού που ήθελε να αναδείξει, ότι δηλαδή τα αφρόλουτρά της μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε τύπο επιδερμίδας.

Σε ανακοίνωσή της, η Dove σημείωσε: «Αυτό (το διαφημιστικό μήνυμα) δεν αντιπροσωπεύει την ποικιλομορφία της αληθινής ομορφιάς, -κάτι που η Dove υπερασπίζεται με πάθος και αποτελεί τον πυρήνα των απόψεών μας- και δεν έπρεπε να έχει συμβεί. Αποσύραμε την ανάρτηση και δεν έχουμε δημοσιεύσει κανένα άλλο ανάλογο περιεχόμενο. Λυπούμαστε πολύ και ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη, αν προσβάλαμε κάποιους». Συγγνώμη ζήτησε η εταιρεία και μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.