Quantcast
Απόψε θα προταθεί και επισήμως ο Σόιμπλε για πρόεδρος της γερμανικής Βουλής - enikonomia.gr
share

Απόψε θα προταθεί και επισήμως ο Σόιμπλε για πρόεδρος της γερμανικής Βουλής

δημοσιεύτηκε:

Σε κλειστή συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί απόψε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/ CSU) θα αποφασίσει και επισήμως για την υποψηφιότητα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως προέδρου της Βουλής.

Όπως προβλέπει η γερμανική κοινοβουλευτική παράδοση, η μεγαλύτερη ΚΟ έχει το προβάδισμα στο δικαίωμα πρότασης υποψηφίου του Προέδρου του Σώματος, η οποία θα γίνει επισήμως κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, στις 24 Οκτωβρίου.


Ο κ. Σόιμπλε αναμένεται να εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς ήδη έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να τον στηρίξουν τόσο οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) όσο και οι Φιλελεύθεροι (FDP). Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών είναι σήμερα ο αρχαιότερος βουλευτής της Bundestag, με θητεία 45 ετών και το κύρος του θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμο, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της νέας πραγματικότητας, με την είσοδο της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) για πρώτη φορά στη Βουλή.

Η Ομάδα των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), αποφάσισε, έπειτα από εσωτερική ψηφοφορία, να προτείνει τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, ο οποίος επικράτησε του πρώην υπουργού Μεταφορών Πέτερ Ραμσάουερ.

Χρέη μεταβατικού υπουργού Οικονομικών μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση έχει διαρρεύσει χωρίς να διαψευσθεί ότι θα εκτελεί ο επιτελάρχης της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.