Quantcast
Για «πάγωμα» της προενταξιακής χρηματοδότησης της Τουρκίας πιέζει η Μέρκελ - enikonomia.gr
share

Για «πάγωμα» της προενταξιακής χρηματοδότησης της Τουρκίας πιέζει η Μέρκελ

δημοσιεύτηκε:

Πιέσεις για μείωση της χρηματοδότησης των προενταξιακών διαδικασιών της Τουρκίας άσκησε στους συναδέλφους της η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. συμφώνησαν να εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνουν περικοπές στα κεφάλαια που χορηγούνται στην Άγκυρα, καθώς η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. έχει βαλτώσει.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, σε ό,τι αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, παρά το γεγονός πως επαίνεσε την Άγκυρα για την υποδοχή προσφύγων από τη Συρία.

«Ζητήσαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει προτάσεις για να αλλάξει και να μειωθεί η προενταξιακή βοήθεια», δήλωσε η Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους και προσέθεσε: «δεν υπάρχει η πλειοψηφία για να τερματιστούν οι συνομιλίες αμέσως. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει έντονος σκεπτικισμός για τη σημερινή κατάσταση. Πρέπει να επιδιώξουμε έναν διάλογο με την Τουρκία».


Η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε δηλώσει νωρίτερα πως «η Τουρκία κινείται σε λάθος κατεύθυνση και απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το κράτος του δικαίου».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.