Quantcast
Σουλτς: Νέες εκλογές αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για "Τζαμάικα" - enikonomia.gr
share

Σουλτς: Νέες εκλογές αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για “Τζαμάικα”

δημοσιεύτηκε:

«Δεν θα συμμετάσχουμε σε μεγάλο συνασπισμό (με τους Χριστιανοδημοκράτες). Εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις (για σχηματισμό κυβέρνησης Τζαμάικα) μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU-CSU), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων (Die Gruenen) θα πρέπει να γίνουν νέες εκλογές.

Την ευθύνη γι’ αυτό θα την φέρουν η κ. Μέρκελ (CDU), ο κ. Ζέεχοφερ (CSU), ο κ. Λίντνερ (FDP) και ο κ. Εζντεμιρ (Die Gruenen)», είπε ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σουλτς σε κοινή συνέντευξή του στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Funke (Φούνκε).

Ο κ. Σουλτς τόνισε επίσης: «Λάβαμε την απόφαση να πάμε στην αντιπολίτευση έχοντας πλήρη συνείδηση των συνεπειών. Τυχόν συνασπισμός “Τζαμάικα” μεταξύ CDU, CSU, FDP και Πρασίνων θα είναι επώδυνος για τη χώρα. Ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής είναι για τα κόμματα αυτά το πρωταρχικό μέλημα. Κατά τις διερευνητικές συζητήσεις υπάρχει διαμάχη ακόμα και για μηδαμινά θεματάκια»

Στο ερώτημα εάν θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα για καγκελάριος απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα «αυτή τη χρονική στιγμή. Εάν θέλουμε να κατακτήσουμε την καγκελαρία στο ορατό μέλλον θα πρέπει να μεταρρυθμίσουμε ριζικά το κόμμα». Πάντως ο κ. Σουλτς είπε ότι θα ήθελε να παραμείνει πρόεδρος του SPD «υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβω την πλειοψηφία στο συνέδριο του κόμματος».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.