Quantcast
Γιατί παραιτήθηκε ο δήμαρχος Άγκυρας που έχει μιλήσει για "εσκεμμένες" σεισμικές δονήσεις στην Τουρκία - enikonomia.gr
share

Γιατί παραιτήθηκε ο δήμαρχος Άγκυρας που έχει μιλήσει για “εσκεμμένες” σεισμικές δονήσεις στην Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Μετά από 23 χρόνια στον δημαρχιακό θώκο της Άγκυρας ο Μελίχ Γκιοκτσέκ παραιτήθηκε από το αξίωμά του. Σύμφωνα με τον ίδιο, το έπραξε κατόπιν “εντολής” του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στοχεύει να ανανεώσει τα πρόσωπα στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος με το βλέμμα στις εκλογές του 2019.

«Αποχωρώ από την θέση του δημάρχου έπειτα από εντολή του ηγέτη μας, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» επισήμανε ο Μελίχ Γκιοκτσέκ, 68 ετών, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που αναμετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει την περασμένη Δευτέρα την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

«Συμμορφώθηκα με την εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όχι επειδή δεν πιστεύω ότι θα είχα επιτυχία ούτε διότι πιστεύω ότι έχω κουραστεί (…) μονάχα επειδή πιστεύω ότι ο (Ερντογάν) μπορεί να καταστήσει την χώρα μας ηγέτιδα» δύναμη, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο διάδοχός του δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί. Ο Μελίχ Γκιοκτσέκ είναι ευρέως γνωστός για τις υπερβολικές δηλώσεις του στο Twitter, όπου τον ακολουθούν 4 εκατομμύρια χρήστες.

Για παράδειγμα είχε υποστηρίζει ότι ξένες δυνάμεις έχουν ενδεχομένως αποκτήσει πρόσβαση σε καινοτόμες τεχνολογίες προκειμένου να προκαλέσουν εσκεμμένα σεισμικές δονήσεις με στόχο να πλήξουν την τουρκική οικονομία.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.