Quantcast
Αγωγή Ερντογάν κατά του βουλευτή που τον αποκάλεσε «φασίστα δικτάτορα» - enikonomia.gr
share

Αγωγή Ερντογάν κατά του βουλευτή που τον αποκάλεσε «φασίστα δικτάτορα»

δημοσιεύτηκε:

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε αγωγή εναντίον ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης που τον αποκάλεσε «φασίστα δικτάτορα», όπως δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του Προέδρου της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Μπουλέντ Τεζκάν επέκρινε έντονα τον Ερντογάν και την “ατμόσφαιρα τρόμου” που επικρατεί στην Τουρκία.

Ο δικηγόρος του Τούρκου προέδρου, ο Χουσεΐν Αϊντίν, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter: “Καταθέσαμε αγωγή εναντίον του Μπουλέντ Τεζκάν στο γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας για το αδίκημα της προσβολής του προέδρου” έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο δικηγόρος του Ερντογάν και ανήρτησε φωτογραφίες της αγωγής.

“Αν προσπαθείς να τρομάξεις τους ανθρώπους και να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα τρόμου παρουσιάζοντας πράγματα που είναι νόμιμο να ειπωθούν ως παράνομα, δεν θα αποθαρρυνθούμε”, δήλωσε ο Τεζκάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Τεκιρντάγ (Ραιδεστό), επικρίνοντας τις τοπικές δικαστικές Αρχές.

Τα σχόλιά του θεωρήθηκαν υπεράσπιση του τοπικού δημάρχου, που ανήκει στο CHP, ο οποίος ανακρίθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα από τις Αρχές επειδή αποκάλεσε τον Ερντογάν “δικτάτορα” στη διάρκεια ενός συνεδρίου του κόμματος.

“Δεν γνωρίζω αν ο δήμαρχός μας είπε κάτι τέτοιο ή όχι. Εγώ εδώ στο Τεκιρντάγ το λέω τώρα: ‘Ο Eρντογάν είναι ένας φασίστας δικτάτορας'”, τόνισε ο Τεζκάν.

Η προσβολή του προέδρου είναι αδίκημα στην Τουρκία, το οποίο επισύρει ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.