Quantcast
Σινοαμερικανικός «πόλεμος» στους αιθέρες- Η Κίνα κατακτά και την αεροπορική βιομηχανία - enikonomia.gr
share

Σινοαμερικανικός «πόλεμος» στους αιθέρες- Η Κίνα κατακτά και την αεροπορική βιομηχανία

δημοσιεύτηκε:

Ο κινεζικός «γίγαντας» είναι έτοιμος να ρίξει ένα ακόμη αμερικανικό … κάστρο. Η Κίνα μπαίνει δυναμικά στον χώρο της αεροπορικής βιομηχανίας και ανταγωνίζεται ευθέως τις ΗΠΑ, με την αμερικανική εταιρεία παραγωγής αεροσκαφών Boeing να καλωσορίζει με ανακοίνωσή της την Κίνα ως ένα νέο διεθνή ανταγωνιστή στην αγορά των επιβατικών αεροσκαφών πολιτικής αεροπορίας κατά τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζήτηση 40.000 επιβατικών αεροσκαφών σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το κείμενο γραπτής συνέντευξης του Τζον Μπρανς, προέδρου της Boeing China. Σύμφωνα με την εκτίμηση της αμερικανικής εταιρείας, η τόσο μεγάλη ζήτηση αεροσκαφών πολιτικής αεροπορίας για τα επόμενα είκοσι χρόνια στην παγκόσμια αγορά, παρέχει τον απαραίτητο χώρο για νέους κατασκευαστές, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της αγοράς.

Η Boeing εκτιμά ότι θα γίνει δυνατότερη, υπό την πίεση των νέων ανταγωνιστών, καθώς θα ενθαρρυνθεί για την διατήρηση της ηγετικής της θέσης, στην παγκόσμια βιομηχανία της παραγωγής επιβατικών αεροσκαφών. Η Boeing σχολιάζει επίσης, την πρόοδο που έκανε η Κίνα στον τομέα της παραγωγής επιβατικών αεροσκαφών με το αεροσκάφος C-919 για την κάλυψη των αναγκών στην εσωτερική αγορά της, υποδηλώνοντας την αποφασιστικότητα του Πεκίνου για την συμμετοχή της κινεζικής αεροπορικής βιομηχανίας, στον διεθνή ανταγωνισμό.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.