Quantcast
"Πυρά" Στάινμπρουκ κατά Κουμπίκι: Θα ήταν σάτιρα να γίνει υπουργός Οικονομικών - enikonomia.gr
share

“Πυρά” Στάινμπρουκ κατά Κουμπίκι: Θα ήταν σάτιρα να γίνει υπουργός Οικονομικών

δημοσιεύτηκε:

“Πυρά” εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος Καγκελάριος για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) το 2013 Πέερ Στάινμπρουκ κατά του Βόλφγκανγκ Κουμπίκι.

“Θα ήταν αληθινή σάτιρα αν γινόταν υπουργός Οικονομικών ο Κουμπίκι” δήλωσε ο Στάινμπρουκ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ο αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων να είναι ο διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Ο κ. Κουμπίκι, ως δικηγόρος, εκπροσωπούσε τον υπεύθυνο των συναλλαγών Cum-Ex, οι οποίες θεωρούνται το μεγαλύτερο φορολογικό σκάνδαλο στην ιστορία της Γερμανίας, καθώς κόστισαν στο κράτος πάνω από 30 δισ. ευρώ. Ο κ. Κουμπίκι «θεωρούσε προφανώς ότι αυτές οι συναλλαγές ήταν νόμιμες», τονίζει ο κ. Στάινμπρουκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Zeit».

Σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις σχετικά με τα «Paradise Papers», ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κάνει λόγο ειδικά για τις εταιρίες του Διαδικτύου, τις οποίες χαρακτηρίζει «επικίνδυνες», καθώς, όπως λέει, δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους στην Γερμανία, ενώ έχουν τεράστια ικανότητα χειραγώγησης των καταστάσεων και επιπλέον δεν συμμετέχουν στον θεμιτό ανταγωνισμό.

Εκφράζει επίσης την ανησυχία του για τον κίνδυνο μακροπρόθεσμα να υπονομεύουν τη νομιμότητα του κράτους – και άρα της Δημοκρατίας – και τονίζει την ανάγκη μεγαλύτερης πολιτικής προσπάθειας, ακόμη και με διάθεση για σύγκρουση, η οποία όπως σημειώνει, σήμερα απουσιάζει.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.