Quantcast
Η Μέι προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος - enikonomia.gr
share

Η Μέι προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος

δημοσιεύτηκε:

Επίδειξη δύναμης επιχειρεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός με άρθρο της σε βρετανική εφημερίδα. Στόχος να θέσει υπό έλεγχο το χάος που επικρατεί στην κυβέρνησή της τις τελευταίες εβδομάδες.

Απεγνωσμένη χαρακτηρίζουν οι περισσότερο αναλυτές τη σημερινή παρέμβαση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, απώτερος στόχος της οποίας είναι να αποκαταστήσει το κύρος της και να θέσει υπό έλεγχο το χάος που επικρατεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες στο υπουργικό συμβούλιο και την κοινοβουλευτική ομάδα.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο της στην Daily Telegraph, η πρωθυπουργός αναφέρει ως ημερομηνία αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ την 31η Μαρτίου 2019. Επίσης δεσμεύεται πως έως τότε θα έχουν λυθεί όλα τα θέματα με τις Βρυξέλλες και θα έχει υπογραφεί μια επωφελής συμφωνία που θα εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές.

Κλίμα διάλυσης στην κυβέρνηση


Λόγια και υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα, που αδυνατούν να ωραιοποιήσουν το χάος και το κλίμα διάλυσης που επικρατεί στην κυβέρνηση. Μέσα σε δέκα ημέρες έχουν παραιτηθεί ή αποπεμφθεί δύο υπουργοί, ενώ ο ένας υπουργός στρέφεται εναντίον του άλλου σε καθημερινή βάση. Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές, συμπεριλαμβανομένης και της Ε.Ε, που θεωρούν τη Μέι «καμένο χαρτί» και της δίνουν διορία έως τον Δεκέμβριο. Ανησυχούν με το τι θα ακολουθήσει και ιδιαίτερα μια νίκη των Εργατικών σε πιθανές εκλογές-αστραπή.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και πολιτικής αστάθειας εν μέσω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες. Παράλληλα ολοκληρώνεται σήμερα ο 6ος κύκλος με αναμενόμενες κάποιες φειδωλές δηλώσεις. Πάντως αξιόπιστες πληροφορίες φέρουν τη βρετανική κυβέρνηση έτοιμη να διπλασιάσει την προσφορά της σε 40 δις ευρώ ενώ οι Times ανεβάζουν ακόμα περισσότερο το ποσό στα 60 δις, δηλαδή το όριο που έχουν θέσει Γερμανία και Γαλλία.


Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.