Quantcast
Νέο ισχυρό πλήγμα για την κρατική επιχείρηση πετρελαίου της Βενεζουέλας - enikonomia.gr
share

Νέο ισχυρό πλήγμα για την κρατική επιχείρηση πετρελαίου της Βενεζουέλας

δημοσιεύτηκε:

Η οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Βενεζουέλα αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω, μετά το νέο πλήγμα που δέχθηκε η δημόσια επιχείρηση πετρελαίου της χώρας, η PDVSA, ιδίως από τη στιγμή που το ζήτημα εξυπηρέτησης του κρατικού χρέους βαραίνει περισσότερο από ποτέ το Καράκας.

Η ειδική επιτροπή της διεθνούς ένωσης συμφωνιών ανταλλαγής και παραγώγων, στην οποία συμμετέχουν 15 από τις πιο σημαντικές εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα (ISDA), αποφάσισε να θεωρήσει στάση πληρωμών την μη καταβολή τριών οφειλόμενων δόσεων από τον κρατικό όμιλο πετρελαϊκών προϊόντων της Βενεζουέλας.

Κατά συνέπεια, θα ανοίξει μια περίπλοκης διαδικασία η οποία θα επιτρέψει στους κατόχους παραγώγων που τους διασφάλιζαν έναντι χρεοκοπίας της PDVSA, να αποζημιωθούν. Η επιτροπή της ISDA εξέταζε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή οφειλών της PDVSA, το συνολικό ύψος των οποίων δεν έχει ανακοινωθεί. Πηγές, ωστόσο, είχαν κάνει λόγο για ένα ποσό που αθροιστικά έφθανε το 1,161 δισεκ. δολάρια.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.