Quantcast
Κατακόρυφη αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων στη Γερμανία - enikonomia.gr
share

Κατακόρυφη αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων στη Γερμανία

δημοσιεύτηκε:

Mετά την πτώχευση της Air Berlin, που ήταν μέχρι πρόσφατα η δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος γερμανική αεροπορική εταιρία, οι γερμανικές επιχειρήσεις διαμαρτύρονται για αυξημένες τιμές στα εισιτήρια επαγγελματικών μετακινήσεων. Ο γερμανικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Ταξιδιών VDR εκτιμά ότι οι τιμές αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα μέχρι και κατά 50%. Από τότε που η Air Berlin σταμάτησε να πετά, στα τέλη Οκτωβρίου, οι τιμές κοντινών αποστάσεων αυξήθηκαν από 26% τις καθημερινές και μέχρι και 39% τα Σαββατοκύριακα.

Ειδικοί ανέμεναν ούτως ή άλλως αύξηση στις τιμές των ναύλων διότι σε πολλές πτήσεις από τα αεροδρόμια του Βερολίνου και του Ντίσελντορφ απουσιάζει πλέον ένας σημαντικός ανταγωνιστής. Κυρίως σε εσωτερικές πτήσεις στη Γερμανία, η Lufthansa έχει δυσκολίες να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση. Στις πτήσεις μεσαίων αποστάσεων η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, διότι εκτός από την Lufthansa και την θυγατρική της Eurowings, υπάρχουν και εθνικές εταιρίες άλλων χωρών που καλύπτουν τη ζήτηση. Από την πλευρά τους oι υπεύθυνοι της Lufthansa αποδίδουν τις όποιες αυξήσεις τιμών στη μεγάλη ζήτηση, η οποία οφείλεται στην συρρίκνωση της προσφοράς. «Δεν έχουμε αλλάξει τίποτα στη τιμολογιακή πολιτική», διαβεβαιώνει εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας.

Εν αναμονή της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού


Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου 80 από τα 140 αεροσκάφη της Air Berlin βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ καθημερινά λείπουν περίπου 60.000 επιβατικές θέσεις. Όλα εξαρτώνται τώρα από την απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού, η οποία θα πρέπει να αποφανθεί αν η εξαγορά του μεγαλύτερου μέρους του στόλου της Air Berlin από την Lufthansa δημιουργεί μονοπώλιο στους ευρωπαϊκούς αιθέρες. H απόφαση της αρμόδιας επιτροπής ωστόσο αναμένεται στις αρχές του 2018.

Ο Κρίστοφ Καρνιέ μέλος του προεδρείου του Συνδέσμου Διαχείρισης Ταξιδιών VDR ελπίζει ωστόσο σε μια γρήγορη απόφαση των Βρυξελλών: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρμόδιες υπηρεσίες ανταγωνισμού θα πρέπει να εξετάσουν διαδρομή προς διαδρομή το αίτημα της Lufthansa για την εξαγορά του μεγαλύτερου μέρους του στόλου της Air Berlin, χωρίς η διαδικασία ελέγχου να διαρκέσει υπερβολικά».


Πηγή: Deutsche Welle 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.