Quantcast
ΟΟΣΑ: Ισχυρή αύξηση σημείωσε το εμπόριο των 20 μεγαλύτερων οικονομιών - enikonomia.gr
share

ΟΟΣΑ: Ισχυρή αύξηση σημείωσε το εμπόριο των 20 μεγαλύτερων οικονομιών

δημοσιεύτηκε:

Ισχυρή αύξηση σημείωσε το εμπόριο των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου (G20) στο τρίτο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης). Τόσο οι εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές, εκφρασμένες σε δολάρια και εποχικά προσαρμοσμένες, αυξήθηκαν κατά 4,3% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σημειώνοντας τον υψηλότερο ρυθμό από το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Αν και το συνολικό επίπεδο εμπορίου των χωρών της G20 παραμένει περίπου 5% χαμηλότερο από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα του 2014, οι εξαγωγές και οι εισαγωγές είναι σημαντικά αυξημένες από τα χαμηλά επίπεδα του πρώτου τριμήνου του 2016 (κατά 14,5% και 17,1%, αντίστοιχα).

Στην ΕΕ, οι εξαγωγές και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 7,4% και 7,3%, αντίστοιχα, με τους υψηλότερους ρυθμούς από το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία κατέγραψαν αύξηση των εξαγωγών τους πάνω από 7%, ενώ η Βρετανία σημείωσε επίσης ισχυρή αύξηση των εξαγωγών της 5,5%. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν ισχυρά στη Γαλλία (8,8%), τη Γερμανία (6,8%), την Ιταλία (7,1%) και τη Βρετανία (5,2%).

Οι εξαγωγές της Ινδίας και της Ινδονησίας αυξήθηκαν πάνω από 10%, ενώ στην Κίνα – που είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα της G20 – μειώθηκαν ελαφρά (κατά 0,1%). Οι εισαγωγές αυξήθηκαν ισχυρά στην Ινδονησία (12,9%) και πιο συγκρατημένα στην Κορέα (3%), την Κίνα (2,6%) και την Ιαπωνία (0,5%), ενώ μειώθηκαν στην Ινδία κατά 4%.

Όλα τα νομίσματα των χωρών της G20 – εκτός της Αργεντινής, της Ρωσίας, της Ινδονησίας και της Κορέας – ανατιμήθηκαν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο του 2017.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.