Quantcast
Οι πρώτες επίσημες υποψηφιότητες για την προεδρία του Eurogroup - Λήγει σήμερα η προθεσμία - enikonomia.gr
share

Οι πρώτες επίσημες υποψηφιότητες για την προεδρία του Eurogroup – Λήγει σήμερα η προθεσμία

δημοσιεύτηκε:

Προθεσμία μέχρι σήμερα έχουν οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να υποβάλουν υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του Eurogroup προκειμένου να διαδεχθεί τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Τα ονόματα των υποψηφίων αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα αύριο, ενώ η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 4 Δεκεμβρίου.

Η διαδικασία εκλογής θα ξεκινήσει με τους υποψηφίους να γνωστοποιούν τις προτεραιότητές τους για τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί με απλή πλειοψηφία (τουλάχιστον δέκα ψήφους). Εάν κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει δέκα ψήφους, ο νυν πρόεδρος, Γερούν Ντάισελμπλουμ θα ενημερώσει έναν – έναν ιδιαιτέρως για τις ψήφους που έχουν λάβει, προκειμένου να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν επιθυμούν να συνεχίσουν ή να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, μπορεί να χρειαστούν περισσότεροι γύροι μέχρι κάποιος από τους υποψηφίους να λάβει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων και να αναδειχθεί νέος πρόεδρος του Eurogroup.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Λετονίας Ντάνα Ράιζνιτσε-Οζόλα, της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο και της Σλοβακίας Πέτερ Κάζιμιρ κατέθεσαν όλοι σήμερα επισήμως τις υποψηφιότητές τους για τη θέση αυτή, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Κάποιοι στο Eurogroup υποστηρίζουν ότι ένας υπουργός από μια χώρα που μπήκε σε πρόγραμμα διάσωσης, εξαιτίας πολιτικών λαθών του παρελθόντος, θα έχει λιγότερες πιθανότητες να κερδίσει τη θέση. Πολλοί λένε επίσης ότι ο Σεντένο, που θεωρείται ικανός ακαδημαϊκός, δεν έχει συνεισφέρει τόσα πολλά στις συζητήσεις του Eurogroup στο παρελθόν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.