Quantcast
Ο χιονιάς σαρώνει την Ευρώπη - Ποιες χώρες πλήττει το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας - ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Ο χιονιάς σαρώνει την Ευρώπη – Ποιες χώρες πλήττει το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας – ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία και ακυρώσεις πτήσεων και σιδηροδρομικών δρομολογίων προκαλεί το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη δυτική και κεντρική Ευρώπη. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει «ντυθεί» στα λευκά, μετά την ισχυρή χιονόπτωση που έπληξε τις τελευταίες ώρες μεγάλα τμήματα της Αγγλίας, της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το ύψος του χιονιού έφτασε τα 30 εκατοστά στο Sennybridge στην Ουαλία, την ώρα που οι άνεμοι έπνεαν με περισσότερα από 80 μίλια / ώρα στη νότια ακτή της Αγγλίας. Σε πολλά μέρη της Ουαλίας η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σήμερα στους -15 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για τον πάγο στους δρόμους.

Στη Γερμανία, έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 260 πτήσεις μόνο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτη! Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια του Μονάχου, του Βερολίνου, του Αμβούργου, της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ από τη σφοδρή χιονόπτωση. Άλλες πτήσεις ακυρώνονται, άλλες καθυστερούν, ενώ η κυκλοφορία στους αεροδιαδρόμους διακόπτεται για ώρες, προκειμένου να καθαριστούν από το χιόνι και τον πάγο.

Ισχυροί άνεμοι και σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν την Ισπανία και την Πορτογαλία. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας εξέδωσε το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια θεωρούνται οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι φτάνουν ακόμη και στα 120 χλμ./ώρα.

Πηγή: enikos.gr

Πηγή φωτο: Bild, Daily Mail


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.