Quantcast
Στα 306 δισ. δολ. οι ζημιές από φυσικές καταστροφές και καταστροφές που προκαλούνται από τον άνθρωπο - enikonomia.gr
share

Στα 306 δισ. δολ. οι ζημιές από φυσικές καταστροφές και καταστροφές που προκαλούνται από τον άνθρωπο

δημοσιεύτηκε:

Οι οικονομικές ζημιές που συνδέονται με φυσικές καταστροφές και καταστροφές που προκαλούνται από τον άνθρωπο αναμένεται να φθάσουν τα 306 δισεκατομμύρια δολάρια (258 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2017, έναντι 188 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ελβετικής αντασφαλιστικής Swiss Re που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Οι ζημιές που αναλαμβάνονται από τις ασφαλιστικές εταιρίες αυξήθηκαν επίσης και εκτιμώνται στα 136 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 65 δισεκατομμυρίων το 2016, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο όμιλος που εδρεύει στη Ζυρίχη.

Το 2017, το οποίο σημαδεύτηκε από το πέρασμα των τυφώνων Χάρβεϊ, Ίρμα και Μαρία που έπληξαν την Καραϊβική και τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, γίνεται έτσι το τρίτο πιο κοστοβόρο έτος για τις ασφαλιστικές εταιρίες, υπογραμμίζει η ελβετική αντασφαλιστική η οποία δημοσιεύει κάθε χρόνο, από το 1970, έναν απολογισμό.

Το κόστος αυξήθηκε με ταχύτερους ρυθμούς στο δεύτερο εξάμηνο του έτους με τους τυφώνες που προκάλεσαν από μόνοι τους ζημιές 93 δισεκατομμυρίων που καλύφθηκαν από ασφαλιστικές εταιρίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Swiss Re,που διευκρίνισε ωστόσο ότι ο λογαριασμός δεν είναι οριστικός λαμβανομένων υπόψη του εύρους και της πολυπλοκότητας των ζημιών.

Στις ζημιές προστίθενται επίσης οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, με τις ζημιές στα ακίνητα που πρέπει να αναλάβουν οι ασφαλιστές οι οποίες υπολογίζονται προσώρας στα 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η χρονιά σημαδεύτηκε επίσης από τους σεισμούς στο Μεξικό, το κόστος των οποίων εκτιμήθηκε από τις ασφαλιστικές εταιρίες ότι υπερβαίνει τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις πιο κοστοβόρες φυσικές καταστροφής συγκαταλέγεται επίσης ο κυκλώνας Ντέμπι, που έπληξε τον Μάρτιο τις παράκτιες περιοχές της βορειοανατολικής Αυστραλίας προκαλώντας ζημιές 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.