Quantcast
Παρέτεινε τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας η Ε.Ε. - enikonomia.gr
share

Παρέτεινε τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας η Ε.Ε.

δημοσιεύτηκε:

Επισήμως παρέτεινε σήμερα η Ε.Ε. τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλλει εις βάρος της Ρωσίας για τη φερόμενη εμπλοκή της στη σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία πριν από τρεισήμισι χρόνια. Η παράταση είναι για έξι μήνες.


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «παρέτεινε τις οικονομικές κυρώσεις που σκοπεύουν ειδικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας έως τις 31 Ιουλίου 2018», αναφέρεται σε μια ανακοίνωση όπου εκφράζει λύπη που οι συμφωνίες του Μινσκ που υποτίθεται ότι θα εγκαθιστούσαν την κατάπαυση του πυρός «δεν έχουν ακόμη τεθεί σε πλήρη εφαρμογή».

Οι κυρώσεις αυτές, στις οποίες η Μόσχα απάντησε επιβάλλοντας εμπάργκο στα ευρωπαϊκά αγροτοδιατροφικά προϊόντα, πλήττουν ρωσικές τράπεζες, αμυντικές επιχειρήσεις και πετρελαϊκές εταιρίες και απαγορεύουν στους Ευρωπαίους να πραγματοποιούν οικονομικές επενδύσεις στη Ρωσία.

Αποφασίστηκαν το καλοκαίρι του 2014, στο απόγειο της ουκρανικής κρίσης, μερικούς μήνες μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, την οποία ακολούθησε η επίθεση των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν δώσει το πράσινο φως για την παράταση των κυρώσεων αυτών κατά τη σύνοδο κορυφής την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, υπενθυμίζοντας πως η ΕΕ εξαρτά την άρση των κυρώσεων από την πρόοδο στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.