Quantcast
Ιαπωνία: Προϋπολογισμό – ρεκόρ ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο - enikonomia.gr
share

Ιαπωνία: Προϋπολογισμό – ρεκόρ ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο

δημοσιεύτηκε:

Το υπουργικό συμβούλιο της Ιαπωνίας ενέκρινε έναν προϋπολογισμό ύψους – ρεκόρ για το δημοσιονομικό έτος 2018, με προβλέψεις για την αντιμετώπιση της εκρηκτικής αύξησης του κόστους κοινωνικής ασφάλισης, ώστε να στηριχθεί ο αυξανόμενος αριθμός των ατόμων μεγάλης ηλικίας, και σημαντικές πιστώσεις για αμυντικές δαπάνες.

Ο προϋπολογισμός έχει ύψος 97,71 τρισ. γεν (861,8 δισ. δολάρια) και προβλέπει τη διάθεση 32,97 τρισ. γεν για δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης και 5,19 τρισ. γεν για αμυντικές δαπάνες.

Η ιαπωνική κυβέρνηση εκτιμά ότι τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν το 2018 στα 59,08 τρισ. γεν, στο υψηλότερο επίπεδο 27 ετών, με το έλλειμμα να καλύπτεται από εκδόσεις ομολόγων ύψους 33,69 τρισ. γεν.

Η Ιαπωνία εξακολουθεί να πασχίζει να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά της. Αν και οι σχεδιαζόμενες εκδόσεις ομολόγων της μειώθηκαν κατά 2% και είναι χαμηλότερες για όγδοο συνεχόμενο έτος, η χώρα έχει ένα πρωτοφανές παγκοσμίως επίπεδο δημοσίου χρέους, υπερδιπλάσιο από το μέγεθος της οικονομίας της, που αντιστοιχεί σε 5 τρισ. δολάρια.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.