Quantcast
Boxing Day στο Λονδίνο με ρεκόρ πωλήσεων - enikonomia.gr
share

Boxing Day στο Λονδίνο με ρεκόρ πωλήσεων

δημοσιεύτηκε:

Δεκάδες χιλιάδες βρετανοί, αλλά και ξένοι τουρίστες ξεχύθηκαν από το πρωί στο κέντρο του Λονδίνου για τις εκπτώσεις τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Ένας στους τρείς Άγγλους υπολογίζεται πως θα προσέλθουν στις παραδοσιακές εκπτώσεις της γνωστής Boxing Day, που στη Βρετανία ανοίγονται τα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Σε 4.3 δισ. στερλίνες, υπολογίζεται η κατανάλωση μιας μόνης ημέρας με τους αγοραστές να σχηματίζουν ουρές από τις πρώτες πρωινές ώρες, έξω από τα μεγάλα πολυκαταστήματα της Oxford Street. Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες από την Κίνα και τις αραβικές χώρες βρίσκονται στο Λονδίνο, ειδικά για τις εκπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις θα αγγίξουν έως και το 80% της αρχικής αξίας των προϊόντων. Μέση κατά κεφαλήν δαπάνη υπολογίζεται στις 1.000 στερλίνες, που αντιστοιχούν περίπου σε 1.127 ευρώ. Οι εισπράξεις, θα ξεπεράσουν ακόμα και το ρεκόρ της Black Friday τον Νοέμβριο.

Πολλοί Βρετανοί αγοράζουν πλέον μόνο στις εκπτώσεις


Η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, αγοράζει μόνο στις εκπτώσεις που τείνουν να γίνουν μόνιμος θεσμός στη Βρετανία, όπου κάθε δύο μήνες πολλά είδη ξεπουλιούνται 50% κάτω της αρχικής τιμής τους. Η δαπάνη των εκατοντάδων εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο αποφέρουν ένα πολύ σημαντικό έσοδο στον βρετανικό προϋπολογισμό.

Τα καταστήματα άνοιξαν τις πόρτες του στις 9 το πρωί, εκατοντάδες φύλακες ήταν σε επιφυλακή όλη νύχτα για τυχόν επεισόδια στις ουρές και οι εργαζόμενοι ήταν στο πόστο τους από τις 3 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος πιστωτικών καρτών της τράπεζας Barclays, η άνοδος των τιμών, είναι μια από τις αιτίες που μια πολύ μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού αγοράζει, πλέον, μόνο στην περίοδο των εκπτώσεων.

Πηγή πληροφοριών: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.