Quantcast
FT: Οι μεταρρυθμίσεις του Μακρόν θα ενισχύσουν την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

FT: Οι μεταρρυθμίσεις του Μακρόν θα ενισχύσουν την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

H ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα ενισχυθεί από τις μεταρρυθμίσεις του Γάλλου Προέδρου Mακρόν στον τομέα της αγοράς εργασίας της Γαλλίας και τις ενδεχόμενες φιλοευρωπαϊκές πολιτικές μιας νέας γερμανικής κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού», όπως επίσης και απο τις ευνοϊκές συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Financial Times που διεξήχθη αυτό το μήνα, με τη συμμετοχή 34 οικονομολόγων.

Οι περισσότεροι ειδικοί προβλέπουν ανάπτυξη 2,3% το επόμενο έτος παρά τους όποιους κινδύνους λόγω των εκλογών στην Ιταλία.

Ειδικότερα, 31 από τους ερωτηθέντες αναμένουν ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα καταγράψει ανάπτυξη 2,3% το επόμενο έτος, με μια σημαντική μειοψηφία να περιμένει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Τις προσδοκίες αυτές ενισχύουν οι τελευταίες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αυτό το μήνα, που δίνουν 2,4% ανάπτυξη για φέτος.

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι το 2018 θα είναι το έτος κατά το οποίο η ΕΚΤ θα τερματίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μαζικής αγοράς ομολόγων –παρ’ ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει αδύναμος, στο 1,5%, κάτω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας.

Πηγή Πληροφοριών: Financial Times – ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.