Quantcast
Ντανιέλ Kον Μπεντίτ: Θα τα καταφέρουμε με περισσότερη Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Ντανιέλ Kον Μπεντίτ: Θα τα καταφέρουμε με περισσότερη Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

«Η επόμενη γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να βρει απαντήσεις στα θέματα τα οποία έχει θίξει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Η γαλλογερμανική συνεργασία είναι σημαντική για να πεισθούν και άλλες χώρες της Ευρώπης (να ακολουθήσουν). Είμαι αισιόδοξος ότι η επόμενη γερμανική κυβέρνηση θα θέσει εαυτόν ενώπιον των ευρωπαϊκών θεμάτων, διότι λόγω των διεθνών προβλημάτων η πίεση για περισσότερη Ευρώπη καθίσταται μεγαλύτερη. Αυτές είναι οι καλύτερες προϋποθέσεις για να επιτύχει αυτό που έχει πει η κ. Μέρκελ, ότι δηλαδή θα τα καταφέρουμε», είπε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk / DLF.

Ο Πράσινος ευρωβουλευτής επέκρινε επίσης την γερμανική πολιτική τάξη για τη διστακτικότητα την οποία έχει επιδείξει στα ευρωπαϊκά θέματα: «Ο κ. Σουλτς, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για παράδειγμα δεν κατάφερε να αναδείξει την Ευρώπη στον προεκλογικό αγώνα», όπως είπε.

Ο κ. Κον Μπεντίτ βλέπει στο Brexit μια ευκαιρία για την Ευρώπη : «Από την μια πλευρά η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να αποτελέσει μια προειδοποίηση για άλλες χώρες μέλη, διότι θα καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχει «Ευρώπη à la carte, ταυτόχρονα όμως (θα καταστήσει σαφές) και ποια μορφή μπορεί να έχει μια εταιρική σχέση με την ΕΕ. Το Brexit θα γίνει το μοντέλο μελλοντικών αποχωρήσεων άλλων κρατών μελών», όπως επεσήμανε.

Τέλος ο Πράσινος ευρωβουλευτής τόνισε πως «όλες οι ευρωπαϊκές κοινωνίες θα πρέπει να θέσουν στους εαυτούς τους για μια ακόμα φορά ενώπιον του ερωτήματος εάν θέλουν την Ευρώπη ή όχι. Οποιος απλώνει τα χέρι μόνο για να πάρει βοήθεια, αλλά επιθυμεί ένα ομοιογενές, περιχαρακωμένο εθνικό κράτος δεν μπορεί να είναι μέλος της Ε.Ε.».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.