Quantcast
Η Γερμανία καλωσορίζει το 2018 - enikonomia.gr
share

Η Γερμανία καλωσορίζει το 2018

δημοσιεύτηκε:

Το μεγαλύτερο πρωτοχρονιάτικο πάρτι στήθηκε όπως κάθε χρόνο, στο Βερολίνο, γύρω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου. Λόγω και των σχετικά καλών για την εποχή θερμοκρασιών η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική. 45 περίπου λεπτά πριν τα μεσάνυχτα έκλεισαν όλες οι είσοδοι προς την Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter η αστυνομία. Η ίδια υπολόγισε τον αριθμό των συγκεντρωμένων σε πολλές «εκατοντάδες χιλιάδες».

«Είμαστε εδώ για να απολαύσουμε την ατμόσφαιρα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου», λέει ο Τομπίας. «Το μοναδικό που ευχόμαστε είναι ειρήνη και υγεία για την οικογένεια. Φέτος είμαστε και πάλι όλοι μαζί και είμαστε πολύ ευτυχείς που έχουμε και πάλι τη δυνατότητα να γιορτάζουμε οικογενειακώς».

«Είμαστε εδώ με όλη την οικογένεια», λέει η Σίλβια, «και ευχόμαστε υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο».

Αυστηροί έλεγχοι


Με τις μνήμες από το προπέρσινο τρομοκρατικό χτύπημα να είναι ακόμη νωπές η γερμανική πρωτεύουσα θύμιζε βέβαια φρούριο. Η ευρύτερη περιοχή περιμετρικά της Πύλης του Βρανδεμβούργου ήταν περιφραγμένο, οι επισκέπτες ελέγχονταν κατά την είσοδό τους ενώ απαγορεύονταν μεγάλες τσάντες και βαλίτσες.

«Οι έλεγχοι είναι φανταστικοί, το ίδιο και τα οδοφράγματα, όλο το σχέδιο ασφαλείας», λέει ο Βάλτερ. «Μπορείς να αισθάνεσαι ασφαλής εδώ».

Αντιδράσεις είχε προκαλέσει ήδη στο προοίμιο η δημιουργία της λεγόμενης «ζώνης ασφαλείας για γυναίκες». Μετά τα εκατοντάδες περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε αρκετές γερμανικές πόλεις την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι αρχές έκριναν αναγκαία τη δημιουργία της εν λόγω ζώνης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τέσσερις συνολικά γυναίκες απευθύνθηκαν στους ειδικούς της Women´s Safety Area. Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου δήλωσε πάντως το πρωί της Πρωτοχρονιάς ότι περίπου δέκα ύποπτοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο ίδιος έκανε λόγο για μια «ήρεμη νύχτα» χωρίς «μεγάλα απρόοπτα» στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Χιλιάδες κλήσεις στην πυροσβεστική


Σχετικά ήρεμα κύλησε η νύχτα και στις περισσότερες υπόλοιπες μεγάλες γερμανικές πόλεις. Στην Κολωνία όπου είχαν καταγραφεί την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2015 τα έκτροπα στον σιδηροδρομικό σταθμό, βρίσκονταν επί ποδός πάνω από 1.400 αστυνομικοί. Εξίσου ήρεμη ήταν η Πρωτοχρονιά σε Αμβούργο και Μόναχο.

Χιλιάδες κλήσεις αντίθετα, δέχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η πυροσβεστική. Μόνον στο Βερολίνο και μέχρι τις 3 το πρωί ήταν ήδη πάνω από 1.200. Τα περισσότερα περιστατικά σχετίζονται με τη ρίψη βεγγαλικών. Η Γερμανία είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες όπου την Πρωτοχρονιά επιτρέπεται η πώληση και ρίψη πυροτεχνημάτων.

Πηγή Πληροφοριών: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.