Quantcast
60 φακέλους πολιτικών προτεραιοτήτων θα επιχειρήσει να κλείσει η Κομισιόν τους επόμενους 16 μήνες - enikonomia.gr
share

60 φακέλους πολιτικών προτεραιοτήτων θα επιχειρήσει να κλείσει η Κομισιόν τους επόμενους 16 μήνες

δημοσιεύτηκε:

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

60 φακέλους πολιτικών προτεραιοτήτων θα επιχειρήσει να κλείσει η Κομισιόν τους επόμενους 16 μήνες, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση του Επικεφαλής Εκπροσώπου.



H μεταρρύθμιση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, η διασφάλιση των συνόρων στην ΕΕ, το νέο σύστημα ασύλου, η επιστροφή στην κανονικότητα της εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν, η ολοκλήρωση της ψηφιακής αγοράς και η προσέγγιση των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, αποτελούν τις βασικές προτεραιότητές πολιτικής για την Κομισιόν το επόμενο διάστημα και θα βρεθούν αύριο στο επίκεντρο της συνεδρίασης του κολεγίου των επιτρόπων – την πρώτη για το 2018.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, η Κομισιόν έχει συνολικά 89 “φακέλους” που πρέπει να κλείσουν ως τις ευρωεκλογές, εκ των οποίων 29 έχουν ολοκληρωθεί και κατά την αυριανή συνεδρίαση θα αναζητηθεί ο τρόπος με τον οποίον θα προωθηθούν οι υπόλοιποι 60 ως τον Μάιο του 2019.

Ο Μ.Σχοινάς έκανε λόγο για προτάσεις της Κομισιόν που προωθούν “μια πιο ενωμένη, πιο δημοκρατική ένωση” και υπενθύμισε ότι ανάμεσα στις πρωτοβουλίες της Κομισιόν περιλαμβάνεται και η δημιουργία μιας “Ευρωπαϊκής Αρχής για την Απασχόληση και την Εργασία”. “Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι η ΕΕ δουλεύει για αυτούς”, τόνισε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.