Quantcast
Έκκληση Λεμέρ στη Γερμανία για πιο επιθετική μισθολογική πολιτική και περισσότερες επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Έκκληση Λεμέρ στη Γερμανία για πιο επιθετική μισθολογική πολιτική και περισσότερες επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Έκκληση στη Γερμανία να ακολουθήσει μια πιο επιθετική μισθολογική πολιτική και κάνοντας περισσότερες επενδύσεις, απευθύνει ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα DIE ZEIT.

Η εφημερίδα προδημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση σημεία της συνέντευξης Λε Μέρ υπό τον τίτλο : «Ο γάλλος Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών ζητά στην ΖΕΙΤ μεγαλύτερη κινητοποίηση της επόμενης γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την Ευρώπη».

Ο Μπρουνό Λεμέρ διατυπώνει μεγάλες απαιτήσεις προς τη Γερμανία και μια πιθανή κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, λέγοντας: «Περιμένουμε από τη Γερμανία να συμπορευθεί, ακολουθώντας μια πιο επιθετική μισθολογική πολιτική και κάνοντας περισσότερες επενδύσεις». Η Γαλλία έχει προσεγγίσει ήδη τη Γερμανία, «ανταποκρινόμενη στις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της, μειώνοντας τις κρατικές δαπάνες και προωθώντας την οικονομική αλλαγή».

Ο Γάλλος Υπουργός τονίζει πόσο σημαντική είναι η γερμανο-γαλλική συνεργασία για το μέλλον της Ευρώπης: «Μόνον αν προχωρήσουμε χέρι με χέρι με τη Γερμανία, θα έχουμε μια ευκαιρία να οικοδομήσουμε μια ευρωπαϊκή ήπειρο, που θα μπορεί να αντισταθεί στην Κίνα και στις ΗΠΑ. Πρόκειται για την ιστορική μας πρόκληση», δήλωσε Μπρουνό Λεμέρ.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.