Quantcast
Πάνω από 11,1 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Οζάκα το 2017 - enikonomia.gr
share

Πάνω από 11,1 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Οζάκα το 2017

δημοσιεύτηκε:

Αφίξεις ρεκόρ της τάξης των 11,11 εκατ. κατέγραψαν οι τοπικές αρχές στη Οζάκα το 2017, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Τουρισμού της πόλης.

Οπως δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού Χιρόσι Μιζοχάτα, για να ενισχυθεί περαιτέρω ο τουρισμός αλλά και οι δαπάνες αυτών που επισκέπτονται την Οζάκα, οι αρχές προσανατολίζονται στο να δημιουργήσουν περισσότερα νυκτερινά κέντρα, γυμναστήρια, υπηρεσίες ομορφιάς και ξενάγησης όλο το 24ωρο. Η πλειοψηφία των τουριστών, σε ποσοστό 77%, που επισκέφθηκαν το 2017 τη Οζάκα προέρχονταν κυρίως από την Κίνα, την Νότια Κορέα, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ, ενώ πάνω από 4,02 εκατ. ήταν οι Κινέζοι που επισκέφθηκαν την πόλη.Οι τουρίστες από την Νότια Κορέα σημείωσαν μία αύξηση κατά 53% σε σχέση με το 2016.

Μέχρι το 2020, όταν το Τόκιο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι αρχές ευελπιστούν οτι τουλάχιστον 13 εκατ. τουρίστες θα επισκεφθούν τον νομό. Τα τελευταία χρόνια η Ιαπωνία, μία εσωστρεφής χώρα η οποία για χρόνια δεν αποτελούσε και τόσο δημοφιλή τουριστικό προορισμό, μπαίνει δυναμικά στον χάρτη με επισκέπτες κυρίως από την Κίνα οι οποίοι, σύμφωνα με στοιχεία του γραφείου τουρισμού, δαπανούν πολύ περισσότερα χρήματα από τους τουρίστες από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.