Quantcast
Handelsblatt: Με χορούς μεταμφιεσμένων μοιάζουν οι σύνοδοι κορυφής των 28 μελών της ΕΕ - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Με χορούς μεταμφιεσμένων μοιάζουν οι σύνοδοι κορυφής των 28 μελών της ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς επισκέφθηκε για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το Βερολίνο και την Άγκελα Μέρκελ. Οι διαφωνίες των δύο πολιτικών για τον χειρισμό του προσφυγικού είναι δεδομένες.

«Οι σύνοδοι κορυφής των 28 ακόμα μελών της ΕΕ», σχολιάζει η Handelsblatt, «μοιάζουν με χορούς μεταμφιεσμένων. Όλοι οι συμμετέχοντες παριστάνουν προς τα έξω τους φιλοευρωπαίους. Πίσω από τη μάσκα όμως κρύβεται συχνά μόνο ο εθνικός εγωισμός του καθενός. Γι’ αυτό και η καγκελάριος Μέρκελ τραβάει καμιά φορά τη μάσκα του ενός ή του άλλου πρωθυπουργού για να δει το αληθινό του πρόσωπο. Έτσι και στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Σεμπάστιαν Κουρτς είπε ότι η νέα, συντηρητική κυβέρνηση στη Βιέννη θα κριθεί από τα έργα της.»

«Η Γερμανία ως η ισχυρότερη οικονομία στο κέντρο της Ευρώπης δεν μπορεί να αφήσει το μέλλον της ΕΕ στα χέρια επιπόλαιων λαϊκιστών και επαρχιωτών εθνικιστών. Στο μέλλον μάλιστα χρειάζεται όχι λιγότερη αλλά περισσότερη Ευρώπη για να μη συνθλιβεί ανάμεσα στις συμπληγάδες της παγκοσμιοποίησης και της ψηφιοποίησης.»

«Την Παρασκευή η καγκελάριος μεταβαίνει στο Παρίσι για συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. Οι προοπτικές ενός εκσυγχρονισμού της ΕΕ ήταν σπάνια τόσο καλές όσο σήμερα. Ο Μακρόν διαπνέεται από ευρωπαϊκό πάθος και οικονομικό ρεαλισμό. Και η Μέρκελ θα έχει δίπλα της έναν ακόμα πεπεισμένο Ευρωπαίο, τον Μάρτιν Σουλτς, αν πετύχει ο Μεγάλος Συνασπισμός. Μετά από χρόνια ο γαλλογερμανικός άξονας μπορεί τώρα να ξαναρχίζει να παίρνει στροφές.»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.