Quantcast
Χάρμπαρτ - CDU: Θα παραμείνει το ετήσιο όριο υποδοχής 220.000 προσφύγων - enikonomia.gr
share

Χάρμπαρτ – CDU: Θα παραμείνει το ετήσιο όριο υποδοχής 220.000 προσφύγων

δημοσιεύτηκε:

«Κατά τις διερευνητικές συζητήσεις ελήφθησαν δεσμευτικές αποφάσεις για την προσφυγική πολιτική. Δεν μπορούν να αλλάξουν σε βάρος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU)» είπε ο Στέφαν Χάρμπαρτ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, σε συνέντευξη στη σημερινή «Rhein-Neckar-Zeitung» της Χαϊδελβέργης.

«Και το ετήσιο όριο υποδοχής 220.000 προσφύγων θα παραμείνει. Το ανώτατο αυτό όριο ισχύει και θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για το ανώτατο. Ο αριθμός αυτός δεν επιτρέπεται να εξελιχθεί σε μόνιμο αριθμό προσφύγων τους οποίους θα δέχεται η Γερμανία» πρόσθεσε.

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός ανέφερε, επίσης, ότι «ρήτρα επιείκειας για την επανένωση οικογενειών των προσφύγων οι οποίοι απολαμβάνουν περιορισμένης προστασίας δεν είναι αναγκαία. Η υφιστάμενη νομική κατάσταση προβλέπει ήδη μια τέτοια ρήτρα».

Υπενθυμίζεται ότι το Σοσιαλδημοκρατικό (SPD) κόμμα επιδιώκει -μεταξύ άλλων- και αυτές τις αλλαγές (στην προσφυγική πολιτική) προκειμένου να συμφωνήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης νέου μεγάλου συνασπισμού. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, οι δυνητικοί εταίροι ίσως να έχουν καταλήξει στο προσφυγικό θέμα, αφού μέχρι την Παρασκευή φιλοδοξούν να έχουν συμφωνήσουν σε όλα τα θέματα, προκειμένου να ξεκινήσει μετά η χρονοβόρα εσωκομματική διαδικασία έγκρισης του νέου συνασπισμού στο SPD.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.