Quantcast
Frankfurter Rundschau: Ιστορική ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού - enikonomia.gr
share

Frankfurter Rundschau: Ιστορική ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού

δημοσιεύτηκε:

Αισιόδοξο σε ό,τι αφορά την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού είναι αντίθετα το σχόλιο της Frankfurter Rundschau. Ο σχολιαστής εκτιμά ότι η επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη συνιστά «ιστορική ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού».

Η εφημερίδα της Φραγκφούρτης υπογραμμίζει ότι «τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για λύση του Κυπριακού, ένα ενδεχόμενο για το οποίο η νέα πενταετής θητεία του προέδρου Αναστασιάδη συνιστά ίσως την τελευταία ευκαιρία. Ακόμη δεν έχουν χαθεί τα πάντα. Στα βόρεια κυβερνά ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος έχει εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της επανένωσης. Για πρώτη φορά στην ιστορία της βόρειας Κύπρου θα ταχθεί υπέρ αυτού και ο νέος πρωθυπουργός. Έτσι διανοίγεται ένα ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας».

Ο σχολιαστής εστιάζει στη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς και επισημαίνει: «Ας ελπίσουμε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης και η νέα του κυβέρνηση θα έχουν το θάρρος να σταματήσουν επιτέλους το παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών και θα φανούν ανοιχτοί για μια πραγματικά ομοσπονδιακή λύση. Σε μια περιοχή όπου η ειρήνη αποτελεί ολοένα και περισσότερο άγνωστη λέξη αυτό θα ήταν μια αχτίδα ελπίδας. Και για τον Αναστασιάδη θα μπορούσε να αποτελέσει το έργο με το οποίο ο ίδιος θα περάσει στην Ιστορία».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.