Quantcast
Παπαδημούλης: Γιατί η ΕΕ αντιμετωπίζει τόσο χλιαρά τα σκάνδαλα της αυτοκινητοβιομηχανίας; - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Γιατί η ΕΕ αντιμετωπίζει τόσο χλιαρά τα σκάνδαλα της αυτοκινητοβιομηχανίας;

δημοσιεύτηκε:

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου και στη συζήτηση με θέμα «Χειραγώγηση επιστημονικής έρευνας από πολυεθνικές εταιρείες στον απόηχο των δοκιμών εκπομπών σε πιθήκους και ανθρώπους από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία», απευθυνόμενος προς την Κομισιόν, την οποία εκπροσωπούσε η κα Elżbieta Bienkowska, Αρμόδια Επίτροπος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ, είπε τα εξής:

«Επίτροπε Μπιενκόφσκα,

Δεν αρκεί να δηλώνει η Κομισιόν σοκαρισμένη. Το ερώτημα είναι ως πότε η Κομισιόν θα αντιμετωπίζει τόσο χλιαρά τα σκάνδαλα, την ανηθικότητα και την εξαπάτηση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Γιατί οι Ευρωπαϊκοί μηχανισμοί δεν βρήκαν αυτό που ανακάλυψαν οι δημοσιογράφοι; Πού είναι οι αυστηρές κυρώσεις, οικονομικές και νομικές, εναντίον όσων παραβιάζουν κάθε έννοια, και ηθικής και νομιμότητας;

Ορισμένοι έχουν μπερδέψει την ελεύθερη αγορά, με την εξαπάτηση, την ανηθικότητα και τη μετατροπή των ανθρώπων σε πειραματόζωα.

Πού είναι η υλοποίηση εκείνων των ισχυρών ευρωπαϊκών πολιτικών, που θα θέσουν κανόνες και εμπόδια σε αυτά τα σκάνδαλα; Στο σκάνδαλο Dieselgate 2.0, που το ζούμε τώρα.

Και γιατί αρκείστε στο να ερευνήσει η γερμανική κυβέρνηση; Δεν πρέπει να ερευνήσει και η Κομισιόν; Δεν πρέπει να έχουμε κοινούς ευρωπαϊκούς Κανόνες; Επιτέλους πράξεις! Όχι απλώς ”λυπούμαστε”!»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.