Quantcast
Ο Τζορτζ Σόρος συνέβαλε οικονομικά στην εκστρατεία κατά του Brexit - enikonomia.gr
share

Ο Τζορτζ Σόρος συνέβαλε οικονομικά στην εκστρατεία κατά του Brexit

δημοσιεύτηκε:

Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος έδωσε 400.000 στερλίνες (453.000 ευρώ) σε φιλοευρωπαϊκή οργάνωση που προσπαθεί να επηρεάσει την ψήφο των βρετανών βουλευτών επί της τελικής συμφωνίας για το Brexit, ανακοίνωσε ο πρόεδρός της.

«Μέσω των ιδρυμάτων του συνέβαλε με 400.000 λίρες», δήλωσε ο Μάρκ Μάλοκ-Μπράουν, πρόεδρος του Best for Britain που κατηγορείται από τη βρετανική συντηρητική υπέρ του Brexit εφημερίδα Daily Telegraph ότι «συνωμοτεί για να ανατρέψει το Brexit».

«Αυτή η καμπάνια για την ανατροπή του Brexit» θα ξεκινήσει σε εθνική κλίμακα εντός του Φεβρουαρίου με στόχο «να οδηγηθούμε σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για να επιτευχθεί η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ενωση», προειδοποιεί η εφημερίδα.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι απογοητευμένοι» από το Brexit, δήλωσε ο Μάρκ Μάλοκ-Μπράουν σήμερα στο BBC. Αυτή η εκστρατεία έχει ως στόχο την κινητοποίηση της κοινής γνώμης υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ενωση ώστε να δηλωθεί στους βουλευτές αυτή η αλλαγή στην κοινή γνώμη όταν το Κοινοβούλιο θα ψηφίσει» επί της τελικής συμφωνίας για το Brexit.

Από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός ο Τζορτζ Σόρος προέβλεψε ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν θα παραμείνει για πολύ στην εξουσία και δήλωσε ότι οι Βρετανοί θέλουν να αγνοούν τις οικονομικές συνέπειες του Brexit.

«Η σημερινή οικονομική κατάσταση δεν είναι τόσο κακή όσο είχε προβλεφθεί, ζουν με την ελπίδα, αλλά στο μέτρο που το νόμισμα υποτιμάται και ο πληθωρισμός αποτελεί την κινητήρια δύναμη, αυτό θα προκαλέσει υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου», είπε ο Σόρος.

«Θα πάρει καιρό, αλλά, όταν θα γίνει, θα καταλάβουν ότι κερδίζουν λιγότερα από πριν, διότι οι μισθοί δεν θα αυξάνονται με τους ρυθμούς της αύξησης του κόστους διαβίωσης».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.