Quantcast
Μακελειό σε λύκειο της Φλόριντα - 19χρονος "γάζωσε" μαθητές και καθηγητές - Τουλάχιστον 17 νεκροί και δεκάδες τραυματίες - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μακελειό σε λύκειο της Φλόριντα – 19χρονος “γάζωσε” μαθητές και καθηγητές – Τουλάχιστον 17 νεκροί και δεκάδες τραυματίες – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τουλάχιστον 17 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από την αιματηρή επίθεση ενόπλου στο σχολείο Marjory Stoneman Douglas στην πόλη Πάρκλαντ, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Φλόριντα.

Δράστης της σφαγής είναι ο 19χρονος Νίκολας Χεσούς Κρουζ, πρώην μαθητής του λυκείου Marjory Stoneman Douglas. Παλιοί συμμαθητές του τον περιγράφουν ως “προβληματικό άτομο που είχε ψύχωση με τα όπλα”.

“Φρόντιζα να μένω μακριά του, να μην έχω σχέσεις μαζί του για να αποφύγω τυχόν αντιπαράθεση” είπε χαρακτηριστικά ένας παλιός συμμαθητής του.

Ο δράστης εισέβαλε στο σχολείο οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί εναντίον δεκάδων μαθητών και καθηγητών. “Περπατούσε στους διαδρόμους πυροβολώντας αδιακρίτως όποιον συναντούσε” ανέφερε μαθητής-αυτόπτης μάρτυρας.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξαν οι έντρομοι μαθητές μέσα στις αίθουσες του τρίτου ορόφου του λυκείου Marjory Stoneman Douglas, όπου εκτυλίχθηκε η σφαγή.

Παιδιά έχουν πέσει στο έδαφος για να καλυφθούν, ενώ έχουν μπλοκάρει με θρανία και καρέκλες την πόρτα την ώρα που ακούγονται πυροβολισμοί και ουρλιαχτά.

Η αστυνομία κατάφερε να τον συλλάβει περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη των πυροβολισμών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

«Ο ένοπλος βρίσκεται τώρα υπό κράτηση», ανέφερε με tweet το γραφείο του σερίφη, ενώ σε άλλη ανάρτηση τόνισε ότι δεκάδες θύματα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν δεκάδες μαθητές να βγαίνουν τρέχοντας από το σχολείο, κάποιοι με ψηλά τα χέρια. Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας είχαν περικυκλώσει το σχολείο.

«Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων στην τρομερή ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση στο Twitter. «Κανένα παιδί, δάσκαλος, ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πρέπει ποτέ να νιώθει ανασφαλής σε ένα αμερικανικό σχολείο», πρόσθεσε.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της τρομερής κατάστασης στην κομητεία Μπρόουαρν στη Φλόριντα», ανέφερε με tweet του ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο. Ο κυβερνήτης της Πολιτείας με ανάρτηση στο Twitter δήλωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τοπικούς αξιωματούχους για το περιστατικό.


Πηγή πληροφοριών: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.