Quantcast
Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους σε επιστράτευση - Όλες οι αντιδράσεις - enikonomia.gr
share

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους σε επιστράτευση – Όλες οι αντιδράσεις

δημοσιεύτηκε:

Αντιδράσεις προκαλεί το παραλήρημα του Τούρκου ΠροέδρουΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έκανε λόγο για «θερμό καλοκαίρι» που έρχεται και κάλεσε τους Τούρκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για επιστράτευση.

«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση αν και δεν υπάρχει τώρα άμεση ανάγκη. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάναμε με τη στρατιωτική ηγεσία και κληθεί ο λαός μας με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει με πρώτο εμένα», δήλωσε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας σε ομιλία του στην πόλη Kahramanmara της νοτιονατολικής Τουρκίας, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις αυτές, δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι άρχισαν μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο διαδίκτυο να ψάχνουν τα φύλλα πορείας τους και για το πού θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει όλο το σύστημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού κράτους.

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η προπαγάνδα που χρησιμοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος για τη στρατιωτική επιχείρηση στη συριακή πόλη Αφρίν.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ενώπιον οπαδών του που τον επευφημούσαν και ζητούσαν από τον ηγέτη τους να τους στείλει στη συριακή πόλη Αφρίν, ο Ερντογάν κάλεσε στη σκηνή ένα κοριτσάκι, το οποίο ήταν ντυμένο με στρατιωτική στολή. Το κοριτσάκι ανέβηκε κλαίγοντας και ο Τούρκος πρόεδρος του υποσχέθηκε ότι μια τουρκική σημαία θα είναι η τιμή που της επιφυλάσσει αν γίνει μάρτυρας.

Μήνυμα Βίτσα στην Άγκυρα: Όποιος κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο, πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές – ΒΙΝΤΕΟ

“Οποιοσδήποτε κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο, πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Άγκυρα, που έχει εντείνει την προκλητικότητά της σε Αιγαίο και Κύπρο.


“Επιθυμούμε τον ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας, αλλά όσον αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν όρια που τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, δεν ανέχονται να τα υπερβεί κανείς. Η απάντηση πέρα από τη δική μας, από τη Σύνοδο Κορυφής και το Συμβούλιο της Ευρώπης ήταν πρωτοφανής. Στα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει υπάρξει τέτοια προειδοποίηση σαν αυτή του Συμβουλίου της Ευρώπης” τόνισε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

“Οι πολύ προκλητικές δηλώσεις και οι δράσεις μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχήματα, τα ατυχήματα να προκαλέσουν εμπλοκές και μετά είναι δύσκολο να γυρίσεις πίσω”, σχολίασε ερωτηθείς για τις δηλώσεις Ερντογάν και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή στρατιωτικά και με αναβαθμισμένη τη θέση της διεθνώς.

“Εμείς ακολουθούμε τον διπλωματικό δρόμο αλλά από την άλλη μεριά λέμε σε όλους ότι είμαστε έτοιμοι κάθε φορά να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα” είπε, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά: “Οποιοσδήποτε κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο, πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές”. Σχολιάζοντας δε την έκφραση “γατάκια” που συζητήθηκε τελευταία, ανέφερε: “Αυτό με τα γατάκια είναι προσφιλής λαϊκή έκφραση, αλλά ξέρετε τι νύχια βγάζουν τα γατάκια;”.

Ερωτηθείς αν φοβάται θερμό καλοκαίρι απάντησε: “Δεν φοβόμαστε τίποτα, παρακολουθούμε τα πάντα και κάνουμε τη δουλειά μας. Σε επίπεδο άμυνας έχουμε όλα τα σχέδια και τις δυνάμεις ακριβώς για να μπορεί ο λαός και να δημιουργεί και να τσακώνεται στα εσωτερικά του ανενόχλητος”.

Δείτε το βίντεο:




Τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν σχολίασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.

«Εμείς αυτό που κάνουμε είναι αυτό που ειπώθηκε δια στόματος υπουργού Εθνικής Άμυνας και δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών ότι δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα και θα υπάρξει πλέον απάντηση. Η τουρκική προκλητικότητα έχει ενταθεί και πλέον δεν είναι τα σκυλιά που γαβγίζουν αλλά μετά τον εμβολισμό του δικού μας σκάφους λαμβάνουμε εκείνα τα μέτρα ώστε εάν χρειαστεί και κριθεί ότι κινδυνεύει η εθνική μας ακεραιότητα και η εθνική μας ανεξαρτησία, θα δοθεί η κατάλληλη απάντηση έτσι ώστε να υπερασπίσουμε τα δίκαια της πατρίδας μας και του λαού μας» είπε ο κ. Κατσίκης.

«Πλέον ανοχές και αντοχές δεν υπάρχουν. Πέραν τούτου θέλω να πιστεύω και να ελπίζω ότι συντάσσονται με το δίκαιό μας αλλά και με τις οποιεσδήποτε ενέργειες πρέπει να προστατεύσουν τα δίκαια της πατρίδας μας και οι Ευρωπαίοι εταίροι αλλά και οι μεγάλες δυνάμεις στις οποίες τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και υπουργός Εθνικής Άμυνας επιδόθηκαν σε έναν αγώνα ενημέρωσης» πρόσθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.



Ο κίνδυνος δείχνει μια κλιμάκωση. Χθες ο Τούρκος Πρόεδρος εξήγγειλε να είναι όλοι έτοιμοι σε επιστράτευση και είδαμε και αυτή τη σκηνή με το παιδάκι να κλαίει. Δείχνει μια αλλοπρόσαλλη πολιτική από τη μια πλευρά , επικίνδυνη από την άλλη. Το πόθεν επικίνδυνη πιστεύω ότι κατά την συνήθη τακτική του εκβιάζει τις Βρυξέλλες, διότι δεν έχουν πειστεί ότι θέλει να μπει στην Ε.Ε. Θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει στις απειλές όμως το θέμα της Κύπρου είναι υπαρκτό σαν κίνδυνος” τόνισε από την πλευρά της η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στη χώρα μας το πολιτικό προσωπικό θα έπρεπε να είναι ενωμένο και αυτό η κυβέρνηση δεν το έχει καταφέρει.


Το ΚΥΣΕΑ και το δραματικό μήνυμα Παυλόπουλου για ενότητα

Η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, βρέθηκε και στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των επαφών που είχε ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «το ΚΥΣΕΑ αποτίμησε ως ιδιαίτερα θετικό το αυστηρό μήνυμα των 27 κρατών μελών της ΕΕ για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς και την πλήρη υποστήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου».

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε από τα Ιωάννινα δραματικό μήνυμα για ενότητα με πολλούς αποδέκτες. Διαβάστε στη Realnews τι είπε αναλυτικά στην αντιφώνησή του προς τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφετηρία την επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων στις 21 Φεβρουαρίου 2013.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.