Quantcast
Το όραμα της Τερέζα Μέι για το Brexit - enikonomia.gr
share

Το όραμα της Τερέζα Μέι για το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Το όραμα της για το Brexit παρουσίασε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, Reuters.

Η Μέι  είπε κατά την διάρκεια της ομιλίας της ότι η χώρα μπορεί να επιλέξει να συμβαδίζει με την ΕΕ σε ό,τι αφορά την κρατική βοήθεια και τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ μετά το Brexit.

Όσον αφορά στους τομείς των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του περιβάλλοντος, δεν θα υπάρξει ανταγωνισμός προς τα κατώτερα όρια, σημείωσε.

Η Βρετανή πρωθυπουργός επέμεινε στη θέση της πως η Βρετανία και η ΕΕ πρέπει να επιδιώξουν ένα νέο είδος εμπορικής συμφωνίας μετά το Brexit.

Οι υπάρχουσες συμφωνίες της ΕΕ με τη Νορβηγία και τον Καναδά δεν προσφέρονται επειδή μπορεί να επηρεάσουν τις αλυσίδες της προσφοράς και να καταστήσουν δύσκολη τη διατήρηση ενός ανοικτού συνόρου ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, είπε.

Η Μέι τόνισε ότι, η Βρετανία δεν θα πληγεί από τις απαιτήσεις της ΕΕ στις συνομιλίες για το διαζύγιο ούτε θα απειλήσει με αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας πως το μήνυμά της στην Ένωση είναι «προχωράμε».

Τόσο η Βρετανία όσο και η ΕΕ έχουν κοινό συμφέρον να εξασφαλίσουν μια συμφωνία για τις μελλοντικές διευθετήσεις αμέσως μετά το Brexit, είπε και πρόσθεσε πως η σημερινή ομιλία της ορίζει τους όρους μιας καλύτερης συμφωνίας όχι μόνο για τη Βρετανία αλλά και για την Ένωση.

Επιπλέον είπε ότι, η Βρετανία θα βγει από το Brexit πιο ισχυρή και πιο συνεκτική ως έθνος το οποίο θα εργάζεται τόσο για εκείνους που ψήφισαν την αποχώρηση όσο και για εκείνους που ψήφισαν υπέρ της παραμονής.

Παρουσιάζοντας το όραμά της για το Brexit, η Μέι είπε ότι, χρειάζεται γενναία και δημιουργική σκέψη προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη συμφωνία ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εν συνεχεία η Βρετανή πρωθυπουργός ανέφερε ότι, η Βρετανία δεν θα επανεξετάσει την απόφασή της να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και πως τώρα επαφίεται στους πολιτικούς να την υλοποιήσουν.

«Δεν θα επανεξετάσουμε [την απόφαση για] το Brexit», είπε. Ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ του Brexit και νομίζω πως επαφίεται στους πολιτικούς να υλοποιήσουν την απόφαση που τους ζητήσαμε να πάρουν».


Πηγές:ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.