Quantcast
Δημοσκοπικό πλήγμα στην Μαρίν Λεπέν - enikonomia.gr
share

Δημοσκοπικό πλήγμα στην Μαρίν Λεπέν

δημοσιεύτηκε:

Λίγες μέρες προτού η αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν παρουσιάσει την νέα ονομασία του Εθνικού Μετώπου και την νέα γραμμή του κόμματος σε μια προσπάθεια να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους, μια δημοσκόπηση δείχνει ότι τρεις στους τέσσερις Γάλλους θεωρούν ότι θα ήταν μια κακή πρόεδρος.

Η Λεπέν υπέστη μεγάλες απώλειες κατά τις περυσινές προεδρικές εκλογές και τόσο η ίδια όσο και το κόμμα της αναζητούν έκτοτε μια θέση στην πολιτική σκηνή όπου τελικά επικράτησε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ερωτηθέντες από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Kantar-Sofres-Onepoint αν η Λεπέν θα ήταν μια καλή πρόεδρος, το 73% απάντησαν αρνητικά. Περισσότεροι από τους μισούς είπαν ότι είναι ανίκανη να ενώσει το διχασμένο στρατόπεδό της και ότι το Εθνικό Μέτωπο δεν θα κερδίσει ποτέ την εξουσία.

Η Λεπέν βρίσκεται στην ηγεσία του κόμματος από το 2011 έχοντας καταγράψει μεγαλύτερη επιτυχία σε σχέση με τον πατέρα της και ιδρυτή του, τον Ζαν-Μαρί Λεπέν: το έκανε περισσότερο αποδεκτό σε πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους και κέρδισε τοπικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Αλλά η σκληρή αντιευρωπαϊκή στάση της σε μια χώρα όπου ακόμη υπάρχει ευρεία στήριξη προς το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και την συμμετοχή στην ΕΕ, τής κόστισε ακριβά.

Η Λεπέν επιχειρεί τώρα στροφή και κάνει την μετανάστευση κεντρικό θέμα της πολιτικής του κόμματος, κάτι το οποίο έκαναν ακροδεξιά κόμματα στην Ολλανδία, την Αυστρία, τη Γερμανία και πριν από λίγες μέρες στην Ιταλία και φάνηκε ότι βρήκε απήχηση.

Η Λεπέν θα συγκεντρώσει τα μέλη του Εθνικού Μετώπου σε ένα συνέδριο στην Λιλ, στις 10 και 11 Μαρτίου, οπόταν και θα επισημοποιήσει την μεταστροφή στην πολιτική γραμμή του κόμματος και θα παρουσίασει την νέα του ονομασία, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ποια ονόματα εξετάζει. Πρόκειται για μια προσπάθεια να απαλλάξει το κόμμα από αρνητικούς συσχετισμούς, ανάμεσά τους και τις κατηγορίες για αντισιμιτισμό και ομοφοβία.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.