Quantcast
Τραμπ: Οι δασμοί της Ε.Ε. στα αμερικανικά προϊόντα δεν είναι δίκαιοι - enikonomia.gr
share

Τραμπ: Οι δασμοί της Ε.Ε. στα αμερικανικά προϊόντα δεν είναι δίκαιοι

δημοσιεύτηκε:

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι προγραμματίζονται συναντήσεις υπουργών της κυβέρνησής του με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητηθούν οι εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών, μετά την απόφαση που έλαβε να επιβάλει δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο.

Οι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ απειλούν με αντίποινα μετά την επίσημη ανακοίνωση της επιβολής των δασμών –από τους οποίους εξαιρούνται προς το παρόν το Μεξικό και ο Καναδάς ενώ η Ουάσινγκτον δηλώνει ότι θα δείξει “ευελιξία” και προς άλλους “φίλους και εταίρους”.

“Ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος θα μιλήσει με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξάλειψη των μεγάλων Δασμών και Φραγμών που χρησιμοποιούν εναντίον των ΗΠΑ. Δεν είναι δίκαιο για τους αγρότες και τους κατασκευαστές μας” έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ενρίκο Μπρίβιο δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες περιμένουν κάποιες αποσαφηνίσεις σχετικά με το ποιος θα εξαιρεθεί από τους δασμούς. Τόνισε ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζεται “καμία τέτοια συνάντηση” μεταξύ Ευρωπαίων αξιωματούχων και του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου αλλά εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνουν επαφές “σε διάφορα επίπεδα” για το θέμα αυτό.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.