Quantcast
Η Μέρκελ ενδέχεται να «θυσιάσει» τον Βάιντμαν ως υποψήφιο διάδοχο του Ντράγκι - enikonomia.gr
share

Η Μέρκελ ενδέχεται να «θυσιάσει» τον Βάιντμαν ως υποψήφιο διάδοχο του Ντράγκι

δημοσιεύτηκε:

Εκτενή ανάλυση σχετικά με τις πολιτικές κινήσεις της Άγγελα Μέρκελ, μετά την έναρξη της τέταρτης θητείας της στην Καγκελαρία, αλλά και το ενδεχόμενο να “ανταλλάξει” την προεδρία της ΕΚΤ με σκοπό να αποκομίσει άλλα πολιτικά οφέλη, δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg.

Πολιτικοί εταίροι της Καγκελαρίου, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, υποστηρίζουν ότι η Άγγελα Μέρκελ είναι έτοιμη να “θυσιάσει” τον Γιενς Βάιντμαν ως υποψήφιο για την προεδρία της ΕΚΤ, προκειμένου να ενισχύσει την επιρροή της στην υλοποίηση του οράματος του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, για πιο ενωμένη Ευρώπη, αλλά και να προφυλάξει τη γερμανική οικονομία από το ενδεχόμενο διάσωσης των προβληματικών τραπεζών στην Ε.Ε.

«Θα ήταν καλύτερα για την Μέρκελ να στηρίξει έναν άλλο υποψήφιο και ως αντάλλαγμα να λάβει υποχωρήσεις από τους εταίρους της σε άλλους τομείς. Οι διαπραγματεύσεις στην πραγματικότητα δεν αφορούν μόνον τα πρόσωπα αλλά ένα συνολικό πακέτο», σχολιάζει ο H. Schmieding, οικονομολόγος της Berenberg Bank. Μολονότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει κρατήσει έως τώρα κρυφές τις προτεραιότητές της, φαίνεται ότι θεωρεί πως οι θέσεις ισχύος είναι διαπραγματεύσιμες. Ζητήματα όπως η έκδοση συνθετικού ομολόγου σε επίπεδο ευρωζώνης για χρηματοδότηση επενδύσεων, ένα κοινό σύστημα ασφάλισης καταθέσεων για ενίσχυση της τραπεζικής ένωσης, ένας κοινός υπουργός Οικονομικών στην Ευρωζώνη και ένα περιορισμένο σε μέλη ευρωκοινοβούλιο, φαίνεται να απασχολούν περισσότερο την Άγγελα Μέρκελ», γράφει το Bloomberg.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.